To εστιατόριο στην Κρήτη που πήρε Χρυσό Σκούφο και ο Χανιώτης σεφ με πολύ σημαντική διάκριση | Photos

to-εστιατόριο-στην-κρήτη-που-πήρε-χρυσό-1415723

Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και η «zero food waste» τελετή απονομής

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 4 Απριλίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια τελετή που συνδύασε την λάμψη με την ενσυναίσθηση αλλά και την αυτογνωσία, καθώς ήταν αφιερωμένη στο παγκόσμιο γαστρονομικό κίνημα Zero Food Waste.

Ήταν μια πρωτοβουλία που χαιρετήθηκε με ενθουσιασμό από τρεις κορυφαίους σεφ του πλανήτη και η οποία βρήκε ιδανική εφαρμογή στο κλείσιμο της βραδιάς με ένα αξέχαστο δείπνο φτιαγμένο από «σκουπίδια».

Το «Etrusco» αναδείχθηκε για δέκατη συνεχή χρονιά, ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, πιστοποιώντας πως η κερκυραϊκή έδρα του Έκτορα Μποτρίνι είναι μια σταθερή αξία.

Συνολικά 30 εστιατόρια από όλη την επικράτεια βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο για το 2022 και 37 ακόμη εστιατόρια ξεχώρισαν αποσπώντας την τιμητική διάκριση Top Notch.

Στην Κρήτη μόνο ένα εστιατόριο κατάφερε να πάρει Χρυσό Σκούφο. Πρόκειται για το εστιατόριο Dionysos του «Elounda Beach» στην Ελούντα, που βαθμολογήθηκε με 15/20

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμα εστιατόριο στην Ελούντα, το Old Mill του ξενοδοχείου Elounda Mare, έλαβε την πολύ σημαντική διάκριση Top Notch 2022, καθώς και το εστιατόριο «Χαρούπ» που ειδικεύεται στην κρητική δημιουργική κουζίνα, του γνωστού Χανιώτη σεφ Μανώλη Παπουτσάκη. 

Χαρούπι, Θεσσαλονίκη:

Old Mill

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook