Το εσωτερικό του κτιρίου στον λόφο Καστέλι πριν την εκκένωση – Η καθημερινότητα της κατάληψης | Video

το-εσωτερικό-του-κτιρίου-στον-λόφο-κασ-1107007

Βίντεο που δείχνει τους εσωτερικούς χώρους στο κτίριο της 5ης Μεραρχίας πριν την εκκένωσή του, απέστειλε στο zarpanews.gr η συλλογικότητα αλληλέγγυων προς την κατάληψη Ρόζα Νέρα. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κατά τη διάρκεια των 16 χρόνων της κατάληψης Ρόζα Νέρα, παρότι η πρόσβαση ήταν ελεύθερη και οι συνελεύσεις καθώς και όλες οι εκδηλώσεις ήταν ανοικτές σε όλους, πολλοί πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες αλλά δυστυχώς και κάποιοι λίγοι δημοσιογράφοι, διέδιδαν ψευδείς φήμες για τον τρόπο λειτουργίας, τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην κατάληψη καθώς και την κατάσταση του κτηρίου του ίδιου.

Με αφορμή λοιπόν πρόσφατο δημοσίευμα που έδειχνε την κατάσταση του κτηρίου μετά από την βίαιη εκκένωσή του από τις αστυνομικές δυνάμεις, σας αποστέλλουμε ένα βίντεο που είχε τραβηχτεί λίγους μήνες πριν και δείχνει την πραγματική καθημερινότητα των πολιτών των Χανίων που συμμετείχαν στην κατάληψη ή απλώς απολάμβαναν την ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο και τις πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που έβρισκαν στέγη εκεί.

Το βίντεο κάνει μια σύντομη περιήγηση στους εσωτερικούς χώρους και τις υποδομές της κατάληψης.

Ισόγειο: καφενείο, παιδικό στέκι, βιβλιοθήκη, χαριστικό παζάρι, κουζίνα,

ζυμωτήριο, εργαστήριο, αίθουσα εκδηλώσεων.

Πρώτος όροφος: υπνοδωμάτιο (ενδεικτικά), θέατρο,  καθιστικό, μπαλκόνι

και ο προαύλιος χώρος με τον λαχανόκηπο και την παιδική χαρά.»

zarpanews.gr

5 thoughts on “Το εσωτερικό του κτιρίου στον λόφο Καστέλι πριν την εκκένωση – Η καθημερινότητα της κατάληψης | Video

  1. Κοινόβιο θυμίζει η όλη φάση. Να υποθέσω ότι το βράδυ είχε και άλλες δραστηριότητες το πρόγραμμα…Εντάξει ρε παιδιά μη χαλιέστε θα πάτε να νοικιάσετε ένα χώρο και οι παρτ@@@ζ#ς θα συνεχιστούν εκεί, αντί να κάνετε κατάληψη στα δημόσια κτήρια…

    1. Η τσαμπα π@ρτουζ@ και μετα το γαρο στο μπαλκονι της πολης δεν συγκρινεται με τιποτα… Μη ζηλευετε δεξιουληδες που δεν μπορειτε να ερθετε και εσεις!

    2. Τα δημόσια κτήρια στα οποία αναφέρεσαι συμπεριλαμβάνουν και τα εγκαταλελειμμένα ιστορικά κτήρια που έχει αφήσει η πολιτεία στην τύχη τους;
      Το πολιτική συλλογικότητα καταλαβαίνεις τι σημαίνει ή ότιδήποτε πέρα από λεφτά και μπιγκ μπράδερ αδυνατείς να το κατανοήσεις;

  2. Γιατί δεν πάνε να κάνουν κατάληψη στις φυλακές πάνω από τα δικαστήρια ή στις φυλακές Ιτζεδίν ???
    Ήθελαν λιμάνι και πιάτσα τα παιδιά??

  3. Τελικά νομίζω αποδειξανε ότι η Rosa Nera διέφερε αρκετά με αυτό που έχουμε (τουλάχιστον εγώ είχα) στο μυαλό μας σαν κατάληψη. Είχα ανέβει ελάχιστες φορές και όντως η προσβαση ήταν ελευθερη και μάλιστα το πρωι και για πάρκινγκ. Και τώρα βλέπουμε πολυ μαζικές διαδηλώσεις ειρηνικες, καθημερινά καλλιτεχνικά δρώμενα και συναυλίες. Ουτε μπαχαλακηδες, ουτε μολότοφ, ουτε τιποτα αλλο που να συνδέεται με βία δεν βγήκε στην επιφανεια. Και εφόσον αποδεδειγμενος εχθρός τους ήταν μόνο οι ακροδεξιοί που τους είχαν επιτεθεί τότε μιλάμε για όντως κοινωνικά νομιμοποιημένη κατάληψη. Κι αν ενοχλεί η λέξη κατάληψη, τότε μια συλλογικότητα που προσεφερε πολλα στον τόπο και σίγουρα πιο πολλα από ότι ένα χλιδάτο ξενοδοχείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook