Το Εργατικό Κέντρο Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

το-εργατικό-κέντρο-χανίων-για-την-παγκ-1008515

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε εμπράκτως τον αγώνα κάθε γυναίκας με σκοπό την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Χανίων με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών.

Η ανακοίνωση:

«Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως μέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από γυναίκες.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων, τιμά την παγκόσμια ήμερα αναγνώρισης των γυναικείων αγώνων για ουσιαστική ισότητα, αγωνίζεται για την ενίσχυση της συλλογικής φωνής των γυναικών και υπερασπίζεται δυναμικά τα θύματα διακρίσεων στην εργασία.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε εμπράκτως τον αγώνα κάθε γυναίκας με σκοπό την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου στους όρους αμοιβής και εργασίας, την προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων με οικογενειακές υποχρεώσεις, την ίση πρόσβαση, την ανέλιξη στην εργασία και την επαγγελματική εκπαίδευση γυναικών και ανδρών, δηλαδή τον έμπρακτο σεβασμό της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας χωρίς διακρίσεις.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook