Το έπος του ’40 για τη Δόμνα Μηχαηλίδου οφείλεται στον… εθελοντισμό | Photo

Μετά την Νίκη Κεραμέως που μας αποκάλυψε ότι το 1940 νικήσαμε μάλλον τον… λαϊκισμό, ήρθε νέο χτύπημα από κυβερνητικό στέλεχος, την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία με ανάρτησή της στο facebook, αποδίδει ούτε λίγο, ούτε πολύ το έπος του ’40 στον… εθελοντισμό.

Γράφοντας για την παρέλαση στο Σύνταγμα η υφυπουργός αποφαίνεται ότι η εθνική γιορτή μας θυμίζει «όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού», ενώ στο τέλος του κειμένου της «εισβάλλει» και ένας… Αϊστάιν, χωρίς προφανή αιτία! Αν θυμηθούμε και τις δηλώσεις της για «ψυχικά νοσήματα» όσων αντιστάθηκαν στη χούντα εύκολα συμπεραίνουμε ότι η Ιστορία δεν ήταν από τα αγαπημένα της μαθήματα στο σχολείο>

Γράφει αναλυτικά η υφυπουργός:

«Χρόνια πολλά! Σήμερα η εθνική μας εορτή μας θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. Με συγκίνηση θυμόμαστε τις θυσίες των παπούδων μας για την οικογένειά τους, την επόμενη γενιά, την πατρίδα τους. Θυσίες που διασφάλισαν σε εμάς ένα πλαίσιο καθημερινότητας όπου η προσφορά στο σύνολο ευτυχώς δεν απαιτεί βία και αίμα. Ας τους τιμήσουμε λοιπόν με τη σειρά μας υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο εθελοντισμός είναι όχι απλά κοινωνική προσφορά αλλά εθνική ευθύνη. «Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου να δώσει πίσω στον κόσμο τουλάχιστον το ισοδύναμο αυτού που έχει πάρει απ’ αυτόν». Ζήτω η Ελλάς! #28october #parelasi @ Syntagma Square»

Πηγή: altsantiri.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ