Το επίδομα των συνταξιούχων δεν είναι το μόνο: Προσεχώς «δώρα» ενόψει Πάσχα και… εκλογών

το-επίδομα-των-συνταξιούχων-δεν-είναι-1630078

Ο δρόμος προς τις κάλπες είναι μακρύς και και δεν έχει ανακοινωθεί η πολυπόθητη ημερομηνία. Το σίγουρο είναι ότι τα «πολεμοφόδια» της κυβέρνησης πηγαίνοντας προς την κάλπες δεν τελειώνουν μετά το έκτακτο επίδομα προσωπικής διαφοράς σε συνταξιούχους και στο Market Pass.

Χτες το πρωί έγινε η εξειδίκευση των δικαιούχων του έκτακτου επιδόματων σε συνταξιούχους έως 300 ευρώ, το οποίο θα πληρωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ταυτόχρονα, μόλις χτες, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, έγινε γνωστό ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο Market Pass.

Τα μέτρα αυτά όμως, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι τα μόνα που θα ανακοινωθούν στο δρόμο προς τις κάλπες. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα μέτρα στήριξης των πιο ευάλωτων, κυρίως λόγω της υπεραπόδοσης των εσόδων.

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν – πιθανότατα – το επόμενο διάστημα θα είναι:

Επιταγή ακρίβειας το Πάσχα, όπως αυτή που δόθηκε τα Χριστούγεννα, με δικαιούχους τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μακροχρόνια άνεργους, τους αναπήρους. Εξετάζεται να δοθεί μία έξτρα δόση ξανά στους δικαιούχους του ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αλλά και 1,5 δόση σε όσους παίρνουν επίδομα παιδιού.

Επιπλέον, η κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι έτοιμη να ανακοινώσει και παράταση του Market Pass και πέρα από τον Ιούλιο. Ο πληθωρισμός στη χώρας μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και συμπαρασύσει προς τα πάνω τις τιμές σε βασικά προϊόντα. Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση φιλοδοξεί πως με αυτή την παράταση θα δώσει «ανάσα» στα νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν με τους φουσκωμένους λογαριασμούς και το κύμα ακρίβειας.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook