Το ελληνικό χωριό με τα σπίτια «πάνω στη θάλασσα»

το-ελληνικό-χωριό-με-τα-σπίτια-πάνω-στ-1226005

Υπάρχουν όμορφα ελληνικά χωριά και χωριά που σου κλέβουν την καρδιά από το πρώτο λεπτό. Που ξέρεις ότι θα επιστρέψεις σύντομα γιατί οι εικόνες και οι εμπειρίες που σου χάρισαν δεν συγκρίνονται. Ένα από αυτά που έχει κλέψει και τη δική μας καρδιά είναι ένα ελληνικό χωριό που συχνά το αποκαλούν ως το χωριό με τα σπίτια «πάνω στη θάλασσα». Και όχι άδικα μιας και αν τα δεις από μια συγκεκριμένη οπτική μπορεί και να νομίζεις ότι σχεδόν… επιπλέουν.

Ο λόγος για ένα ξεχωριστό χωριό της Πελοποννήσου και συγκεκριμένη στη Μάνη. Είναι το Λιμένι! Μια πανέμορφη γωνιά της Ελλάδας που σε μαγεύει ήδη κοιτώντας τις φωτογραφίες. Πόσω μάλλον να βρεθείς εκεί και να περάσεις μερικές ημέρες διακοπών. Η Μάνη εξάλλου έχει αυτό το προνόμιο των αντιθέσεων και των εκπλήξεων. Τι να πει κανείς για τον Γερολιμένα, αυτό το γραφικό λιμανάκι με τα γαλαζοπράσινα νερά; Ή για τον Μέζαπο, το δαιδαλώδες λημέρι ενός φημισμένου πειρατή;

Όπου κι αν βρεθείς στη Μάνη θα γοητευτείς από την ομορφιά του τόπου και την φιλοξενία των κατοίκων.

Λιμένι: Το ελληνικό χωριό με τα σπίτια «πάνω στη θάλασσα»

Το Λιμένι, λοιπόν, είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό-διαμάντι στη Μάνης και ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους, γραφικούς και παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής. Ένα ελληνικό χωριό που αξίζει να επισκεφθείς έστω μια φορά στη ζωή σου. Και όταν το κάνεις θα καταλάβεις γιατί σου λέμε κάτι τέτοιο. Αυτό που σίγουρα θα σου κάνει εντύπωση είναι οι πύργοι και τα πέτρινα σπίτια που βρίσκονται σε τέτοιο σημείο ώστε μοιάζουν να ακουμπούν πάνω στη θάλασσα. Αυτή η λωρίδα επίγειου παραδείσου με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό θα σε ταξιδέψει σε άλλες εποχές και θα σε χαλαρώσει για όσες μέρες βρεθείς εκεί.

Παρά το γεγονός ότι το Λιμένι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, μην φανταστείς ότι μιλάμε για αμμουδιές και χρυσή άμμο. Στο μεγαλύτερο μέρος του το όμορφο αυτό ελληνικό χωριό είναι πετρώδες. Όλα τα συναισθήματα και οι εμπειρίες είναι διαφορετικές εκεί. Και θα το καταλάβεις από απλά πράγματα όπως είναι για παράδειγμα να πίνεις εκεί το ποτό σου όταν έχει δύσει ο ήλιος. Μαγεία.

exploringgreece.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook