Το ελικοπτεράκι Ingenuity της NASA πραγματοποίησε την 18η πτήση του στον Άρη | Video

Μεταξύ των επιστημόνων που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέταση των δεδομένων του Ingenuity είναι και ο Ελληνοαμερικανός Τέντι (Θεόδωρος) Τζανέτος.

Το ρομποτικό μικρό ελικόπτερο Ingenuity της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) – το πρώτο που έχει πετάξει σε άλλον κόσμο – συνεχίζει ακάθεκτο, μετά το προσωρινό τεχνικό πρόβλημα που το είχε καθηλώσει στο έδαφος του Άρη για περίπου δύο εβδομάδες, και μόλις πραγματοποίησε την 18η πτήση του.

Όπως ανακοίνωσε το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στη Νότια Καλιφόρνια, το Ingenuity πέταξε αυτή τη φορά σε απόσταση 230 μέτρων με ταχύτητα 9 χιλιομέτρων την ώρα, προσθέτοντας άλλα 124,3 δευτερόλεπτα στον συνολικό χρόνο πτήσης του στον γειτονικό πλανήτη, ο οποίος έχει πλέον φτάσει σχεδόν τα 33 λεπτά.

Το βάρους 1,8 κιλών drone είχε φτάσει στον ‘Αρη μαζί με το ρόβερ Perseverance φέτος τον Φεβρουάριο και έκτοτε η απόδοση του έχει εντυπωσιάσει τους επιστήμονες και μηχανικούς της NASA, μεταξύ των οποίων κομβικό ρόλο παίζει ο Ελληνοαμερικανός Τέντι (Θεόδωρος) Τζανέτος.

Στις 5 Δεκεμβρίου είχε χαθεί η ραδιοεπικοινωνία μεταξύ του Ingenuity και του Perseverance, με συνέπεια το πρώτο να παραμείνει ακίνητο έως αυτή την εβδομάδα, οπότε πέταξε ξανά.

Η 15η πτήση:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠόσο διαφέρουν οι γυναίκες από τους άνδρες; Ο εγκέφαλός μας δίνει την απάντηση
Επόμενο άρθροΤέλος ο Γιώργος Παπαδάκης από τον ΑΝΤ1;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ