Το είπε ο Μητσοτάκης – Αύξηση τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία, ποια Airbnb θα πληρώνουν ΦΠΑ

το-είπε-ο-μητσοτάκης-αύξηση-τέλους-δι-1685024

Ποσό 300 εκατ. ευρώ θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση από τις αυξήσεις στο τέλος διαμονής

Επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόθεση της κυβέρνησης για θέσπιση νέου χαρατσιού με πρόσχημα τις φυσικές καταστροφές. Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε ότι η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική, ενώ σειρά θα πάρει η υποχρεωτική ασφάλιση για όλες τις κατοικίες.

«Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική. Ενώ θα προχωρήσει γρήγορα και η αναδιάρθρωση της ασφάλισης στην αγροτική παραγωγή. Είναι καιρός να ξεκινήσει και την Ελλάδα ένας δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών, όλων των παραγωγικών μονάδων από φυσικές καταστροφές. Ένας τόπος που αντιμετωπίζει φωτιές, πλημμύρες, αλλά και σεισμούς η επιδίωξη αυτή γίνεται μονόδρομος και είναι ταυτόχρονα μία μορφή συλλογικής προστασίας που έχουμε χρέος να μετέχουμε όλοι» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν έμεινε όμως εκεί αλλά προανήγγειλε φορολογικά μέτρα για τον τουριστικό τομέα. Όπως είπε, με στόχο να ενισχυθεί το ταμείο έναντι κλιματικών καταστροφών θα αυξηθεί ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι το ποσό θα είναι από ένα έως έξι ευρώ και θα στοχεύει κυρίως στα πολυτελή ξενοδοχεία. Στόχος να συγκεντρωθούν έσοδα έως 300 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το εισόδημα από βραχυχρόνια μίσθωση 3 ή περισσότερων ακινήτων από τον Ιανουάριο θα υπόκειται σε ΦΠΑ και στα τέλη που ισχύουν για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

zarpanews.gr

One thought on “Το είπε ο Μητσοτάκης – Αύξηση τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία, ποια Airbnb θα πληρώνουν ΦΠΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook