Το δροσιστικό καλοκαιρινό ποτό που πρέπει να δοκιμάσεις

το-δροσιστικό-καλοκαιρινό-ποτό-που-πρ-1505111

Υπάρχουν αυτές οι καυτές καλοκαιρινές μέρες που το μόνο που χρειάζεσαι είναι κάτι δροσιστικό. Μερικές γουλιές αναζωογόνησης δηλαδή που θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια. Κι εδώ μπαίνει ένα από τα καλύτερα φρουτοποτά για το καλοκαίρι, φτιαγμένο με απλά υλικά και χωρίς αλκοόλ…

Φρέσκιες φράουλες, χυμός λάιμ και μέντα, αυτά είναι τα υλικά με τα οποία φτιάχνεται το φραουλόνερο, όπως το λένε χαρακτηριστικά.

Τι θα χρειαστείς: 500 γραμ. φράουλες κομμένες στη μέση, 1/2 κούπα (110 γραμ.) ζάχαρη άχνη, 1/4 της κούπας (60 ml) φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 της κούπας φύλλα μέντας. Και πάγο φυσικά.

Βάζουμε στο μπλέντερ τα 450 γραμ. από τις φράουλες με τη ζάχαρη, το λάιμ, το αλάτι και τη μέντα, προσθέτοντας 2 κούπες (500 ml) παγωμένο νερό. Αναμειγνύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Πετάμε ό,τι στερεά υπολείμματα έχουν απομείνει και ρίχνουμε στο μείγμα άλλη μία κούπα κρύο νερό (250 ml), χτυπώντας ξανά.

Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 50 γραμ. φράουλες. Γεμίζουμε ποτήρια του νερού με πάγο και ρίχνουμε το φρουτοποτό μας, γαρνίροντας με τις φράουλες.

Το σερβίρουμε αμέσως…

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook