Το… δροσιστικό αξιοθέατο στην Κρήτη που μετρά 4 αιώνες ζωής | Photos

το-δροσιστικό-αξιοθέατο-στην-κρήτη-π-1417063

Ένα αξιοθέατο στην Κρήτη που δεν το γνωρίζουν πάρα πολλοί είναι η Κρήνη Ριμόντι. Ένα… δροσιστικό αξιοθέατο που μετρά περίπου 4 αιώνες ζωής. Θα το βρεις στο Ρέθυμνο και η ιστορία αυτής της Κρήνης είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Μια από τις ομορφιές του Ρεθύμνου που δεν πρέπει να χάσεις!

Η Κρήνη Ριμόντι ή Rimondi βρίσκεται στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην πλατεία Τίτου Πετυχάκη δηλαδή το άλλοτε κέντρο της βενετσιάνικης πόλης. Είναι ένα από τα πιο λαμπρά οικοδομήματα της ενετικής περιόδου ενώ αποτελούσε στο παρελθόν ένα έργο το οποίο κάλυπτε μεγάλο μέρος των υδρευτικών αναγκών. Η κρήνη Ριμόντι κατασκευάστηκε περίπου το 1626 και πήρε την ονομασία της από τον Αλβίζε Ριμόντι, ο οποίος εκείνη την εποχή διοικητής της πόλης. Μάλιστα, ο θυρεός της οικογένειας Ριμόντι είναι ακόμη ορατός επάνω στο μνημείο.
Πώς και γιατί κατασκευάστηκε η συγκεκριμένη κρήνη; Πολλές πόλεις και περιοχές της Κρήτης μετά την αύξηση του πληθυσμού τους κατά τον 16ο και τον 17ο αιώνα αντιμετώπιζαν πρόβλημα λειψυδρίας. Κι αυτό γιατί τα πηγάδια και οι δεξαμενές που χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε για την ύδρευσή τους ανεπαρκούσαν να καλύψουν τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες τους. ενώ πολλές φορές το νερό που παρείχαν ήταν κακής ποιότητας. Ο Ριμόντι, λοιπόν, επειδή η περιοχή αντιμετώπιζε πρόβλημα ανέλαβε να επισκευάσει το υδραγωγείο και να κατασκευάσει τρεις κρήνες στην πόλη. Αυτό αναφέρει και  ο ίδιος σε έγγραφο του 1626. Έτσι αντικατέστησε την κρήνη του Σαν Τζουάνε που υπήρχε τότε με νέο μόνιμο κτίριο.
Σήμερα, η Κρήνη Ριμόντι αποτελείται, στην ουσία από τρεις γούρνες στις οποίες τρέχει νερό από τρεις κρουνούς σε σχήμα λεοντοκεφαλής. Ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο όχι μόνο του Ρεθύμνου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.
exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook