Το δίπορτο του Ανδρέα Λοβέρδου

το-δίπορτο-του-ανδρέα-λοβέρδου-1076630

Το έχει …δίπορτο. Υπονομεύει τον Ανδρουλάκη – ακόμη και στις υποκλοπές, κάνει τον… πρωθυπουργήσιμο και ρίχνει νερό στο μύλο του Μητσοτάκη – στην αυλή του οποίου φημολογείται ότι έχει καταφύγει

Το πρωί ο θείος εγκαινίασε το «μεγαλύτερο πάρκο στην Ευρώπη». Το απόγευμα ο ανεψιός το «μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του δήμου Αθηναίων». Και οι δυο «τελετές» είχαν τις ίδιες ελλείψεις.

Πρώτο τα έργα. Υπήρχαν μόνο άδεια οικόπεδα -σαν το χωράφι με το πανό «Προσεχώς Βουλγάρες», στην ταινία του Γκορίτσα «Βουλκανιζατέρ».

Δεύτερο, τον αποκαλούμενο «κρυφό βουλευτή του Μητσοτάκη». Εκτός αν ο Ανδρέας Λοβέρδος παρακολούθησε κρυμμένος – σαν σκηνικό του παλαιού μελό ελληνικού σινεμά.

Έχει το βιογραφικό που δεν πρέπει να έχει πολιτικός.

Μετά την ΚΝΕ Θεσσαλονίκης, που τον απέβαλε βιαίως, περιπλανήθηκε μεταξύ Βρυξελλών, εκμάθησης… μπουζουκιού και ρόλου ορντινάντσας διακεκριμένου Πανεπιστημιακού- που τον έβαλε στο Πάντειο.

Επί Σημίτη τον φύτεψαν γραμματέα στο υπουργείο Εσωτερικών, δίπλα στον Αλέκο Παπαδόπουλο- και ως πρόεδρος Επιτροπών σύνταξης αθλητικού νόμου, συνδέθηκε με ολιγάρχη-ιδιοκτήτη ΠΑΕ.

Σε συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ στον Υμηττό, ο προεδρεύων, από το ΕΓ, Στέφανος Τζουμάκας είπε όταν τον είδε να μπαίνει: «Α, ήλθε και ο Κόκκαλης».

Στο υπουργείο Εξωτερικών ο Γ. Παπανδρέου τον είχε στον πάγο- ως υφυπουργό του. Αλλά το 2009 τον έκανε υπουργό Εργασίας και -με το Μνημόνιο- Υγείας.

Ο Σαμαράς τον πήγε στο Παιδείας, από όπου διευκόλυνε την Εκκλησία με το «υποχρεωτικό» μάθημα των Θρησκευτικών.

Μνημονιακότερος του Τόμσεν- μαζί με Στουρνάρα, Μητσοτάκη, Γεωργιάδη- εξέπεσε ως πολιτικός, με τον αποτρόπαιο διασυρμό οροθετικών γυναικών.

Ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος τον αγνόησε. Έστησε δικό του τσαντίρι, δεν του έδωσε κανείς σημασία και επέστρεψε.

Πλουσιοπάροχες καμπάνιες του εξασφάλιζαν πάντα άνετη εκλογή στη Β’ Αθήνας. Αλλά όταν του άνοιξε η όρεξη για την ηγεσία, η Φώφη τον έριξε στο καναβάτσο και ο Ανδρουλάκης τον αποτελείωσε.

Εν τω μεταξύ οι προστατευόμενοι μάρτυρες του σκανδάλου Νοβάρτις, τον έβαλαν στη δεκάδα των πολιτικών που ερεύνησε, νομίμως, η εισαγγελία Διαφθοράς

Τον παρέπεμψε για δωροδοκία η εισαγγελέας Τουλουπάκη, απέναντι στην οποία έδειξε- ατιμώρητα- ελεεινή, για ελεγχόμενο, συμπεριφορά.

Μετά από δυο χρόνια άρνησης εφαρμογής του νόμου, το Δικαστικό Συμβούλιο τον απάλλαξε.

Ωστόσο, ενώ τελούσε υπό ποινική δίωξη, επιχείρησε -ματαίως- να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, με σπόνσορα τη… ΝΔ.

Έκτοτε το έχει δίπορτο. Υπονομεύει τον Ανδρουλάκη – ακόμη και στις υποκλοπές, κάνει τον… πρωθυπουργήσιμο και ρίχνει νερό στο μύλο του Μητσοτάκη – στην αυλή του οποίου φημολογείται ότι έχει καταφύγει.

Στο ΠΑΣΟΚ τον έχουν προγράψει και το τελευταίο κρούσμα στα Τρίκαλα, το κάνει ευκολότερο.

Ο «μεγαλύτερος αδελφός του Άδωνι» υμνολόγησε τον Σαμαρά και σε νομό που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βουλευτή, μετείχε στην καμπάνια υποψήφιου της ΝΔ – κόντρα στον υποψήφιο του Κινήματος Γ. Οικονόμου, που τον κατήγγειλε.

Στη Χαριλάου Τρικούπη τον αντιμετωπίζουν πλέον ως αποσυνάγωγο.

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook