Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης «πρότυπο-λειτουργίας» για τα υπόλοιπα της Ελλάδας

το-δηπεθε-κρήτης-πρότυπο-λειτουργία-931638

Σε συνάντηση με τις διοικήσεις και τους καλλιτεχνικούς διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ ανά την Ελλάδα, ήρθε πριν λίγες μέρες η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ώστε να εκσυγχρονιστούν οι θεατρικοί οργανισμοί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα όπου συμμετείχαν οι πρόεδροι και οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ ανά την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης αναφέρθηκε ως παράδειγμα προς μίμηση για τα υπόλοιπα.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει πρόθεση την αλλαγή του νομικού πλαισίου των ΔΗΠΕΘΕ ώστε να αποκτήσουν πιο περιφερειακό χαρακτήρα, καθώς στην υπόλοιπη Ελλάδα οι οργανισμοί αυτοί είναι κυρίως υπό την αιγίδα ενός Δήμου και μόνο.

Έτσι το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, εξυμνήθηκε για τον τρόπο διοικητικής δομής που έχει συνάψει, με τη συμμετοχή δηλαδή περισσότερων του ενός Δήμων αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης.

Μάλιστα, όπως προσέθεσε ο κ. Γιαννακάκης το ΔΗΠΕΘΕΚ αναφέρθηκε ότι είναι ένα από αυτά που διατηρούν τον καλύτερο βηματισμό συγκριτικά με τα υπόλοιπα, ενώ η λειτουργία του θα γίνει παράδειγμα στον διοικητικό μετασχηματισμό των υπολοίπων.

Σημείωση Συντάκτη: Πάντως αυτό που πρέπει να δουν «ζεστά» στη νέα διοίκηση του θεάτρου, είναι τις παραγωγές που θα επιλέξουν από το ερχόμενο κιόλας καλοκαίρι. Το Θέατρο οφείλει να αναστρέψει το κλίμα, ξεπερνώντας το «στραπάτσο» των προηγούμενων συνεργασιών -τουλάχιστον για τις παραστάσεις εντός Κρήτης.

Έχοντας σαν εφόδιο την (άλλοτε) θριαμβευτική εικόνα του, με άκρως πετυχημένες παραστάσεις – και τότε πρότυπο για τα υπόλοιπα ΔΗΠΕΘΕ, με κορυφαία έργα, εξαίρετους ηθοποιούς και «πλούσιο» τον πολιτισμό να παράγεται και να ταξιδεύει από την Κρήτη σε όλη την Ελλάδα…

Περικλής Κουκλάκης – zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook