Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταγγέλλει τη Χρυσή Αυγή – Ψήφισμα για την καταδίκη των νεοναζί

το-δημοτικό-συμβούλιο-χανίων-καταγγέ-1004447

Δίκη που έχει συνταράξει την Ελλάδα και έχει χαρακτηριστεί ως 2η Νυρεμβέργη, αφού οι νεοναζί καλούνται να απολογηθούν για την οργάνωση εγκληματικής οργάνωσης είναι κατά κοινή ομολογία αυτή της Χρυσής Αυγής, όπως επισήμανε ο Σεραφείμ Ρίζος σε ψήφισμα που κατέθεσε μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Ακόμη, σχολίασε οτι το δημοτικό συμβούλιο έχει τον πολιτικό λόγο για να πάρει θέση για τις δράσεις της οργάνωσης, με τους δημοτικούς συμβούλους να εγκρίνουν ομόφωνα το ψήφισμα που είχε περάσει και από τον δήμο Αθηναίων πριν μερικές ημέρες.

Αναλυτικά:

«Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Αυτή την περίοδο η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της. Η δίκη αυτή αφορά μια εγκληματική οργάνωση, τη δράση της οποίας η πόλη μας έχει βιώσει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο.

Η απόφαση αυτής της δίκης αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή, κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν 75 χρόνια μετά τον Ολοκαύτωμα: Ποτέ ξανά φασισμός!

Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων, αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου, «εξοπλισμένων» και με μια χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Δηλώνουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων την επιθυμία μας προς το δικαστήριο να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς, δημοκρατικών πολιτών.

Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού, 21 Μάρτη.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook