Το δικαστήριο δικαίωσε μετά θάνατον τον Βασίλη Μπεσκένη στη δικαστική διαμάχη με τον Παύλο Πολάκη

το-δικαστήριο-δικαίωσε-μετά-θάνατον-τ-626353

Μετά θάνατον δικαίωσε τον Βασίλη Μπεσκένη το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που έκρινε ένοχο για εξύβριση τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Μάλιστα ο κ.Πολάκης θα καταβάλει αποζημίωση 18.000 ευρώ για ηθική βλάβη στην οικογένεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.

Με την υπ’αριθμ. 272/2019 απόφασή του, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε πως ο δημοσιογράφος που έχασε πρόωρα τη ζωή του τον Δεκέμβριο του 2017, δυσφημίστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας τόσο μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής όσο και μέσω Facebook, υποστηρίζοντας ότι συγκαταλεγόταν σε «ύποπτες προσλήψεις» από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η έρευνα που διεξήχθη απέδειξε ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.

Συμφωνα με την την απόφαση του δικαστηρίου, κρίθηκε πως υπήρξε προσβολή προσωπικότητας και δυσφήμιση ως προς το πρόσωπο του δημοσιογράφου, από τους ισχυρισμούς του Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής το Μάρτιο του 2017. Κατά την απόφαση, οι δηλώσεις συνέδεαν του δημοσιογράφο με αδιαφανή πρόσληψη στο ΚΕΕΛΠΝΟ με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, σε συγκεκριμένη θέση και τον ενέπλεκαν σε σκάνδαλα διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Όπως αναφέρεται, ο αναπληρωτής υπουργός τον Απρίλιο του 2017 προέβη σε ανάρτηση στο δημόσιο και ανοιχτό λογαριασμό του στο Facebook, στην οποία περιείχε τους αναφερόμενους διαφημιστικούς ισχυρισμούς και εξυβριστικές εκφράσεις. Σύμφωνα με την απόφαση, η ανάρτηση είχε ως εξής: «Για να έχουμε μια εικόνα ποιος είναι ο κύριος Μπεσκένης που σήμερα το πρωί από το βοθροκάναλο του ΣΚΑΙ καλούσε σε βιαιοπραγίες εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Έχασαν «αέρα» λεφτά και μπόνους το παράσιτο και λυσσάει για να ξανάρθουν στα πράγματα».

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook