Το δικαίωμά τους στην τέχνη διεκδικούν μαθητές στα Χανιά – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νέου νομοσχεδίου | Photos

το-δικαίωμά-τους-στην-τέχνη-διεκδικού-1076423

Τον δικό τους τρόπο να εκφραστούν ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο επέλεξαν μαθητές στα Χανιά, που από εδώ και στο εξής δεν θα διδάσκονται στο σχολείο καλλιτεχνικά και μουσική μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρεται από την πλευρά της υπουργού Νίκης Κεραμέως, αντικαταστάθηκαν μαθήματα που δεν λάμβαναν χώρα παρά σε περιορισμένο βαθμό από μαθήματα ενταγμένα στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα τα οποία παρακολουθούνται από όλους τους μαθητές.

Ωστόσο, ούτε οι εκπαιδευτικοί, ούτε οι μαθητές, ούτε και οι Έλληνες πολίτες που εκτιμούν την τέχνη έδειξαν να ενστερνίζονται την απόφαση του κυβερνώντος κόμματος και πραγματοποιήθηκαν αρκετές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Έτσι έκαναν και μαθητές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς το απόγευμα της Πέμπτης, επισημαίνοντας οτι οι καθηγητές που δίδασκαν τα μαθήματα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την εργασία τους, ενώ πολλοί μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για ιδιαίτερα ή φροντιστήρια δεν θα μπορούν να μπουν στο πανεπιστήμιο χωρίς τα μαθήματα του σχεδίου.

Όπως σχολίασαν χαρακτηριστικά: «Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Αυτή η διαμαρτυρία δεν μπορεί να κάνει πολλά, όμως εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας για αλλαγή, δείχνοντας οτι και οι μαθητές έχουν φωνή.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook