Το διακοσμητικό τρικ που θα δείχνει το σπίτι σου μεγαλύτερο

το-διακοσμητικό-τρικ-που-θα-δείχνει-το-1695095

Το σπίτι μας πρέπει να είναι άνετο, να έχει “αέρα”. Να μην νιώθουμε ότι μας πνίγει, ότι μας εγκλωβίζει. Το απλό και αυτονόητο είναι να μην το “μπουκώνουμε” με πολλά έπιπλα, πολλά διακοσμητικά. Ειδικά αν τα τετραγωνικά είναι λίγα, πρέπει να είμαστε έξτρα προσεκτικοι στον τρόπο που διαμορφώνουμε τον χώρο μας. Και εδώ έρχεται μια έξυπνη και πολύ μοντέρνα λύση. Ένα οπτικό τρικ που θα κάνει τον χώρο σου να δείχνει μεγαλύτερος.

Υποψιάζεσαι κάτι; Διαφάνειες. See through που λέμε και στο styling. Αυτό θα κάνεις και στο σπίτι σου. Τραπέζια, τραπεζάκια ή καρέκλες μπορεί να είναι από διαφανή υλικά τα οποία θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση του “κενού”. Κι αυτό θα κάνει τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Γυαλί και πλέξιγκλας μπαίνουν στο παιχνίδι λοιπόν.

Κάτι ανάλογο κάνουν και τα έπιπλα που διαθέτουν πόδια, έτσι ώστε ο όγκος τους να είναι υπερυψωμένος και να δημιουργείται αυτό που λέμε “αρνητικός χώρος”.

*Αρνητικός χώρος: Ο “άδειος” χώρος που υπάρχει γύρω και ανάμεσα από όλα τα σώματα (οτιδήποτε), ο οποίος πριμοδοτεί και εξυψώνει την αισθητική των ίδιων των αντικειμένων.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι και ο φωτισμός. Ακόμα περισσότερα στα μικρά σπίτια. Οι απλίκες τοίχου είναι η καλύτερη επιλογή για ένα μικρό σπίτι, που έχει ανάγκη από αρκετό φως, αλλά δεν έχει μεγάλο εμβαδόν και επιτραπέζιες επιφάνειες.

Μερικές έξυπνες αγορές αρκούν όπως καταλαβαίνεις. Το μυστικό είναι στις διαφάνειες και στα κενά, και το σπίτι αμέσως αποκτά τον αναγκαίο “αέρα” που το κάνει να δείχνει μεγαλύτερο.

tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook