Το χωριό των Κυθήρων όπου έχει πάντα καλοκαίρι

το-χωριό-των-κυθήρων-όπου-έχει-πάντα-κα-1061459

Αν ένας οικισμός στα Κύθηρα παραπέμπει σε καλοκαίρι καθόλη την διάρκεια του χρόνου, ακόμη κι αν δεν είναι παραθάλασσιος, αυτός δεν είναι άλλος από τις Καλοκαιρινές στο δυτικό τμήμα του νησιού.

Με όνομα που οφείλεται στο γεγονός ότι το κλίμα του χωριού κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών είναι το ιδανικό, η ιστορία λέει ότι δημιουργήθηκε από μια βυζαντική οικογένεια της Κρήτης.

Οι Βλάντηδες, λοιπόν, όταν πρωτοέφτασαν στο νησί κατοίκησαν στην περιοχή Λαχνός, στον όρμο των Μυρτιδίων. Λόγω της δυτικής τοποθεσίας, ωστόσο, της περιοχής και των συχνών επιδρομών των πειρατών, κατά τον 17ο αιώνα η οικογένεια μετακινήθηκε πιο ψηλά, δημιουργώντας τον οικισμό των Καλοκαιρινών.

Λόγω του φόβου των πειρατών οι Βλάντηδες δημιούργησαν με τέτοιον τρόπο τα σπίτια τους προκειμένου να μοιάζουν με φρούρια. Έτσι, μέχρι σήμερα κανείς μπορεί να συναντήσει στο χωριό διώροφα σπίτια με ψηλούς εξωτερικούς τοίχους και εσωτερικές αυλές.

Οι δύο όροφοι μεταξύ τους δεν επικοινωνούν εσωτερικά, με την είσοδο στον πρώτο όροφο, όπου συναντάται και η κύρια κατοικία, να πραγματοποιείται μέσω μιας στενής, εξωτερικής σκάλας. Στο ισόγειο συναντούνταν κυρίως οι βοηθητικοί χώροι, όπως κουζίνα, πατητήρια, αχυρώνες κ.α.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook