Το χωριό – μυστήριο που δεν έχει κουνούπια! | Photos

το-χωριό-μυστήριο-που-δεν-έχει-κουνού-1052937

Περιτριγυρισμένο από πλούσια βλάστηση και γεμάτο λίμνες, το κινεζικό χωριό Ντινγκ Βουλίνγκ θα περίμενε κανείς να είναι γεμάτο με κουνούπια, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, λέγεται ότι κουνούπια δεν ζουν στο χωριό εδώ σχεδόν έναν αιώνα.

Το χωριό βρίσκεται στους λόφους της επαρχίας Φουτζιάν της Κίνας, 700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, φιλοξενώντας έναν λαό με πλούσια ιστορία και πολιτισμό που αποδεικνύεται από τη μοναδική αρχιτεκτονική των πέτρινων σπιτιών τους. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια αυτό που επισκιάζει το χωριό είναι ένα μυστήριο που αναφέρθηκε και από τα μέσα ενημέρωσης – την απουσία κουνουπιών.

Παρά το γεγονός ότι καλύπτεται από βλάστηση στο μεγαλύτερο μέρος του, το χωριό φέρεται να μην έχει κουνούπια εδώ και αρκετές δεκαετίες. Δεν είναι σαφές εάν επιστήμονες πραγματοποίησαν ποτέ έρευνα για να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στο χωριό πιστεύουν ότι η απουσία των κουνουπιών έχει να κάνει με την πέτρα σε σχήμα βατράχου που βρίσκεται έξω από το χωριό. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι αυτή είναι η αναπαράσταση του «θεού φρύνου» που κρατά τα κουνούπια μακριά.Μια άλλη εξήγηση συνδέεται με τη συνήθεια των ντόπιων να μαζεύουν σκουπίδια και να τα απομακρύνουν θάβοντάς τα στην πλαγιά του λόφου κοντά στο χωριό, κάτι που ορισμένοι πιστεύουν ότι συμβάλλει στη διατήρηση των κουνουπιών μακριά από το χωριό.

Το 2016, όταν η κινεζική εφημερίδα People’s Daily ανέφερε το μυστήριο του χωριού χωρίς κουνούπια, οι ντόπιοι ήλπιζαν ότι οι ειδικοί θα μπορούσαν σύντομα να δώσουν μια οριστική απάντηση στο μυστήριο που περιβάλλει το χωριό. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια επίσημη εξήγηση μέχρι ώρας από τους επιστήμονες για το μυστήριο των κουνουπιών.

Πηγή: perierga.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook