Το chic γαλλικό αξεσουάρ που είναι ιδανικό για τον χειμώνα

το-chic-γαλλικό-αξεσουάρ-που-είναι-ιδανικ-991478

Προορίζεται για να κρατά το κεφάλι ζεστό στον κρύο καιρό, αλλά και επίσημα για να δίνει σοφιστικέ, παριζιάνικο αέρα σε κάθε look.

Ο λόγος για τον μπερέ, το απόλυτο κλισέ της γαλλικής μόδας, που φυσικά δεν φοριέται μόνο από Γαλλίδες και συνδέθηκε με το γαλλικό στιλ μόνο τα τελευταία χρόνια.

Πρόγονοι του μπερέ, εντοπίζονται από την αρχαιότητα ως το μεσαίωνα, ενώ το συγκεκριμένο στιλ έγινε δημοφιλές όταν φορέθηκε από τους στρατιώτες στους μεγάλους πολέμους. Παράλληλα, έγινε συνώνυμο της εργατικής τάξης στα 20s και είναι εκείνη περίπου την εποχή που αρχίζει να παράγεται πιο μαζικά στη Γαλλία και την Ισπανία.

Μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα, ο μπερές ενδύθηκε και μία intellectual αύρα, αφού τον φορούσαν ζωγράφοι και διανοούμενοι του 20ού αιώνα -πλέον είναι ένα αρκετά εμπορικό και mainstream κομμάτι που όμως μπορεί να λάμψει με το σωστό styling.

Φορέστε το στην κλασική girlie εκδοχή του, σε απαλή παστέλ απόχρωση ή ζωηρό κόκκινο και συνδυάστε το με φόρεμα ή φούστα, πουκάμισο και μεσάτο, feminine παλτό.

Εναλλακτικά, μην το αφήσετε να πέφτει στο ένα πλάι, αλλά φορέστε το πιο ανασηκωμένο, με total black, oversized πουκάμισα και σκούρο κραγιόν για μία πιο αρτιστίκ προσέγγιση.

Πείτε «ναι» στο συνδυασμό με καρό σακάκι αλλά φωνάξτε «ναι» στο συνδυασμό με μαύρο 90s δερμάτινο -πιο σύγχρονο, πιο edgy, πιο ασυνήθιστο.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μετανιώσετε ποτέ που προσθέσατε αυτό το στιλάτο και οικονομικό κομμάτι στην γκαρνταρόμπα σας.

bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook