Το «χαβά» της η Τουρκία: Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

το-χαβά-της-η-τουρκία-ετοιμάζεται-νο-973036

Η Τουρκία ενδέχεται να χρειαστεί να συντάξει ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη και η Εθνοσυνέλευσή της εργάζεται επί του θέματος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

«Ενδέχεται να υπάρξει ανάγκη μιας εξουσιοδότησης σύμφωνα με τις εξελίξεις εκεί. Το κοινοβούλιο εργάζεται επί του θέματος», σημείωσε ο Τούρκος αξιωματούχος σε δηλώσεις του από την Άγκυρα, έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παράσχει την αναγκαία στήριξη στην κυβέρνηση του Φάγιεζ αλ Σάρατζ.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τη νόμιμη, διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης και δεν θα εγκαταλείψει τον λιβυκό λαό», επισήμανε ο Καλίν προσθέτοντας ότι «αυτή η στήριξη μπορεί να γίνει υπό όρους στρατιωτικής εκπαίδευσης ή σε άλλους τομείς, όπως η πολιτική στήριξη».

Συνομιλίες με τη Ρωσία για την Ιντλίμπ

Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία σε μια προσπάθεια να εφαρμοστεί νέα κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ, ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Καλίν.

«Παρακολουθούμε από κοντά τη διαδικασία με στόχο τον τερματισμό των βομβαρδισμών. Αυτοί οι βομβαρδισμοί πρέπει να σταματήσουν αμέσως για χάρη μιας νέας κατάπαυσης του πυρός. Αυτή είναι η κυρία προσδοκία μας από τη ρωσική πλευρά», δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν.

«Αναμένουμε η Ρωσία να καταβάλει προσπάθειες προς το (συριακό) καθεστώς τις επόμενες 24 ώρες προκειμένου να τερματιστούν οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ», συμπλήρωσε ο Καλίν.

Μια τουρκική αντιπροσωπεία υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών είχε χθες στη Μόσχα συζητήσεις με Ρώσους αξιωματούχους σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη, την ώρα που χιλιάδες άμαχοι φεύγουν προς την Τουρκία εξαιτίας των ρωσικών και συριακών επιθέσεων.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook