Το απρόσμενο κόλπο που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε έναν χωρισμό

το-απρόσμενο-κόλπο-που-μπορεί-να-σας-βο-1321552

Ο χωρισμός μπορεί να λυγίσει και τους πιο δυναμικούς χαρακτήρες. Με απλά λόγια, οι χωρισμοί είναι σκληροί.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορούν να σας φτιάξουν τη διάθεση. Τα αγαπημένα σας πρόσωπα, οι βόλτες και ο ηλιόλουστος καιρός είναι όλα εκεί για να σας υπερασπιστούν όταν νιώθετε άσχημα.

Αλλά εκτός από τα παραπάνω υπάρχει ένα κόλπο που είναι τόσο απλό και αποτελεσματικό και που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τον πρώην σας. Και ονομάζεται φαινόμενο placebο ή εικονικού φαρμάκου.

Το φαινόμενο placebo αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι, μέσω κάποιου μηχανισμού, που ακόμα δεν έχει κατανοηθεί απόλυτα από τους επιστήμονες, μπορούν να βελτιώσουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική τους υγεία, απλά πιστεύοντας ότι λαμβάνουν ένα φάρμακο, το οποίο δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά ένα ανενεργό χάπι.

Το φαινόμενο placebo, αποτελεί ουσιαστικά μια μορφή «αυτοθεραπείας»

Για παράδειγμα όταν σκέφτεστε κάτι αρνητικό, το οποίο σας δημιουργεί άγχος και θλίψη, αλλάζοντας τις σκέψεις σας, αλλάζετε και τα συναισθήματα σας αλλά και τον τρόπο που αντιδρά το σώμα σας.

Στην περίπτωση του χωρισμού το φαινόμενο placebο αφορά τις σκέψεις που κάνετε αφού χωρίσετε. Για παράδειγμα το να σκέφτεστε οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα, πιθανότατα θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

Αν λοιπόν νομίζετε ότι το να σκέφτεστε ότι θα σας κάνουν συνέχεια μασάζ ή ότι θα προσλάβετε έναν προσωπικό γυμναστή, θα μειώσει τη στεναχώρια που νιώθετε, τότε όντως θα τη μειώσει.

Σύμφωνα με το The Cut, περίπου το 40 τοις εκατό των γάμων στην Αμερική καταλήγουν σε διαζύγιο. Όμως πλέον γνωρίζετε ότι κάνοντας απλά και μόνο σκέψεις που σας ανακουφίζουν, μπορείτε να ξεπεράσετε πιο εύκολα τον χωρισμό.

Ο νους και το σώμα συνδέονται αναπόσπαστα μεταξύ τους.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook