Το απροσδόκητο tip που κρατάει τις φράουλες φρέσκες για περισσότερο

το-απροσδόκητο-tip-που-κρατάει-τις-φράου-1018591

Αυτό που γνωρίζαμε και εφαρμόζαμε μέχρι σήμερα, είναι ότι οι φράουλες δεν πρέπει να πλένονται πριν την κατανάλωση τους, για να μην χαλάσουν. Τώρα, ένα νέο tip με νερό και μάλιστα ζεστό, φαίνεται ότι είναι το μυστικό για να διατηρούνται φρέσκες για περισσότερο.

Το αμερικάνικο site The Kitchn δημοσίευσε ένα tip του Χάρολντ ΜακΓκί, συγγραφέα βιβλίων που εκλαϊκεύουν την επιστήμη της μαγειρικής, σχετικά με το πώς να διατηρούνται τα berries φρέσκα για περισσότερο. Τι προτείνει; «Μπάνιο» σε ζεστό νερό.

Με άλλα λόγια, μόλις αγοράσετε τα αγαπημένα σας berries, είτε πρόκειται για φράουλες, βατόμουρα ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, τα βουτάτε σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό στους 51οC. Προσοχή, η θερμοκρασία είναι σημαντική, καθώς ο ίδιος αναφέρει ότι έκανε πολλά τεστ μέχρι να βρει την ιδανική θερμοκρασία και για να την πετύχετε θα χρειαστείτε θερμόμετρο κουζίνας.

Βυθίζετε λοιπόν τα berries στο ζεστό νερό για ακριβώς 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τα βάζετε κανονικά στο ψυγείο, μέχρι τη στιγμή που θα θέλετε να τα καταναλώσετε.

Όπως σημειώνει ο ΜακΓκί, το ζεστό νερό καταστέλλει την ανάπτυξη μούχλας, επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής των μούρων. Βέβαια, εννοείται ότι δεν πρόκειται να τα διατηρήσετε για ολόκληρες εβδομάδες, απλά με αυτό το κόλπο ο ρυθμός με τον οποίο χαλάνε θα επιβραδυνθεί και θα μπορέσετε να τα διατηρήσετε φρέσκα για περισσότερες μέρες από ότι συνήθως.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook