To απλό κόλπο που θα αναζωπυρώσει ερωτικά τη σχέση σου

to-απλό-κόλπο-που-θα-αναζωπυρώσει-ερωτικ-1568963

Θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα όσο κι αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις

Αν η σχέση σου έχει βαλτώσει, υπάρχει ένα απλό κόλπο σύμφωνα με νέα έρευνα, που μπορεί να τη σώσει σε κάθε επίπεδο, (και κυρίως στο ερωτικό).

Αυτό που πρέπει να κάνεις, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Psychophysiology, είναι να ανατρέξεις σε παλιές κοινές σας φωτογραφίες στο Facebook, από τον πρώτο καιρό της σχέσης σας. «Ο ενθουσιασμός με το πέρασμα του χρόνου, μειώνεται για τον σύντροφό μας, ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις, και αυτή η μετάβαση σε πιο flat συναισθήματα αποτελεί τον νούμερο ένα λόγο για χωρισμό», καταλήγει συγγραφέας και ψυχολόγος, Sandra Langeslag.

Η ίδια και η επιστημονική της ομάδα, ήθελε να εξετάσει αν υπάρχει κάποιος τρόπος να επιστρέψουν όλα τα πρωταρχικά συναισθήματα στη σχέση όταν χαθούν. Στην έρευνά τους, συμμετείχαν 25 ζευγάρια. Όλα ήταν σε σχέση με τον σύντροφό τους πάνω από 11 χρόνια και κλήθηκαν να απαντήσουν σε μερικές πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις για τα μεταβατικά στάδια, από τα οποία έχουν περάσει μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές τούς έδωσαν φωτογραφίες από το πρώτο διάστημα της σχέσης τους, καταγράφοντας τη δραστηριότητα του εγκεφάλου τους εκείνη τη στιγμή. Αυτό που διαπιστώθηκε, είναι ότι οι αναμνήσεις είναι ικανές να επαναφέρουν τη στοργή, την τρυφερότητα και την ικανοποίηση στη σχέση. Όλα αυτά ενισχύουν και την ερωτική διέγερση για τον σύντροφο οπότε κάθε φορά που νιώθεις ότι πας να χάσεις το σκίρτημα για τη σχέση σου, καλό είναι να κάνεις ένα flashback στις πρώτες σας στιγμές μέσα από μερικές κοινές σας λήψεις.

Eνδέχεται βέβαια, ο έρωτας να μην επιστρέφει ακόμη κι αν δοκιμάσεις το συγκεκριμένο hack. Ξέρεις ότι ο έρωτας έχει τελειώσει όταν όλα αυτά που κάποτε έβρισκες χαριτωμένα, πλέον σε ενοχλούν. Το θέμα είναι όμως να εξελίσσεσαι, να αποδέχεσαι τον σύντροφό σου και να δουλεύετε μαζί για τη βελτίωση της σχέσης. Αν ενοχλείσαι από μικρά και ασήμαντα, μάλλον θέλεις να φύγεις και είναι η ώρα!

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook