Το άγνωστο κόλπο με τις κάρτες δωματίου στα ξενοδοχεία

το-άγνωστο-κόλπο-με-τις-κάρτες-δωματίο-1514631

Τα τελευταία χρόνια, η πρόσβαση στα δωμάτια των ξενοδοχείων με μία κάρτα αντί για το συμβατικό κλειδί αποτελεί ολοένα και πιο δημοφιλή τακτική των ξενοδοχείων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Μάλιστα, η εν λόγω κάρτα συχνά τοποθετείται σε μία ειδική υποδοχή, μέσα από την οποία ενεργοποιεί τη λειτουργία ρεύματος στο δωμάτιο. Εάν η κάρτα δεν βρίσκεται στην υποδοχή, τα φώτα, ο κλιματισμός και η πρίζα δεν είναι δυνατόν να ενεργοποιηθούν από τον πελάτη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, τα καταλύματα δεν προσφέρουν δεύτερη κάρτα στους ενοίκους για οικονομικούς λόγους, αναγκάζοντάς τους να πάρουν το μοναδικό κλειδί μαζί τους και εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι περιορίζεται η σπατάλη ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι άβολο για τον πελάτη, σε περίπτωση που θέλει να αφήσει το κινητό του στο δωμάτιο ώστε να το φορτίσει ή εάν ο κάθε ένας ένοικος θέλει να έχει το δικό του κλειδί για ελευθερία κινήσεων.

Υπάρχει, όμως, ένας πολύ απλός τρόπος για να παρακάμψετε αυτό το εμπόδιο.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο περιοδικό «Cosmopolitan», στα περισσότερα ξενοδοχεία δε χρειάζεστε το συγκεκριμένο κλειδί που θα σας δοθεί στη ρεσεψιόν για να κρατήσετε το ρεύμα σε λειτουργία. Στην πραγματικότητα, οποιαδήποτε πλαστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό, όπως για παράδειγμα η κάρτα μέλους ενός καταστήματος ή ακόμα και η προσωποποιημένη κάρτα του μετρό.

Αυτό συμβαίνει διότι στα περισσότερα δωμάτια, η υποδοχή της κάρτας δεν έχει κάποιον αισθητήρα ή τσιπ, αλλά διαθέτει μονάχα έναν διακόπτη και οποιαδήποτε κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τον κρατήσει σε μία συγκεκριμένη θέση.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook