Το άγχος για τις Πανελλήνιες σε κρατά ξύπνια; 5 tips για να κοιμάσαι σε χρόνο dt

το-άγχος-για-τις-πανελλήνιες-σε-κρατά-ξ-1441531

Η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις έχει ξεκινήσει αφού σε λιγότερο από ένα μήνα οι μαθητές θα καλεστούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο. Η έναρξη των πανελλαδικών φέτος αναμένεται στις 3 Ιουνίου για τους μαθητές των γενικών λυκείων και 2 Ιουνίου για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων.

Εάν σε έχει καταβάλλει το άγχος και το στρες με αποτέλεσμα να «έχασες τον ύπνο σου», έχω μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές για εσένα. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις πώς θα κοιμάσαι καλύτερα (και πιο εύκολα) αυτό το διάστημα.

1) Μην πίνεις καφεΐνη μετά το μεσημέρι

Απόφυγε τον καφέ, το τσάι και τα ενεργειακά ποτά αφού η καφεΐνη που περιέχουν μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σου.

2) Περιόρισε την χρήση οθονών

Εάν είσαι όλη την ημέρα στο κινητό, τον υπολογιστή και το tablet, μην περιμένεις να κοιμάσαι σαν πουλάκι τα βράδια. Το φως από τις ηλεκτρονικές συσκευές έχει αρνητικό αντίκτυπο στη φυσική παραγωγή μελατονίνης, η οποία επηρεάζει άμεσα την ικανότητα του σώματος να κοιμάται εύκολα. Περιόρισε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών 2-3 ώρες πριν τον ύπνο για να είσαι πιο ήρεμη και χαλαρή.

3) Να είσαι συνεπής στο πρόγραμμα ύπνου σου

Ιδανικά να κοιμάσαι σχεδόν την ίδια ώρα καθημερινά. Απόφυγε τις μεγάλες χρονικές αποκλίσεις στο ωράριο καθώς και τον μεσημεριανό ύπνο αν θες να κάνεις πιο ποιοτικό βραδινό ύπνο.

4) Διώξε το άγχος

Όταν δεν κοιμάσαι καλά (ή δεν κάνεις επαρκή ύπνο) είναι πολύ πιθανό να υποφέρεις από περισσότερο άγχος και στρες. Προσπάθησε να αποφορτίζεσαι λίγες ώρες πριν τον ύπνο κάνοντας μια χαλαρωτική δραστηριότητα.

5) Το κρεβάτι είναι μόνο για ύπνο

Πες όχι στο κινητό, την τηλεόραση και την προβολή ταινιών στο κρεβάτι. Ξάπλωσε και προετοιμάσου για έναν βαθύ και απολαυστικό ύπνο.

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook