Το αφιέρωμα της A Bola στον Μαρτίνς και η αποθέωση από Βαλμπουενά, Ποντένσε

το-αφιέρωμα-της-a-bola-στον-μαρτίνς-και-η-απο-1223840

Ο Πέδρο Μαρτίνς και η πορεία του στην Ελλάδα έγινε αντικείμενο μεγάλου videoαφιερώματος της A Bola, στο οποίο μίλησαν οι Ματιέ Βαλμπουενά, Ντανιέλ Ποντένσε, ακόμα και φίλαθλοι Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Η A Bola ετοίμασε ένα 6λεπτο βίντεο για έναν Πορτογάλο που τα πηγαίνει περίφημα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Ο Πέδρο Μαρτίνς, περί ου ο λόγος, κατέκτησε τη Super League Interwetten και φέτος με τον Ολυμπιακό, με συνέπεια το κορυφαίο αθλητικό ΜΜΕ της ιβηρικής χώρας να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να δει πώς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τον συμπατριώτη του.

Ο δημοσιογράφος που εργάστηκε για το αφιέρωμα μίλησε με οπαδούς του Ολυμπιακού, που τον συνέκριναν με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά εντόπισε και φίλους του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που μίλησαν με καλά λόγια για τον 50χρονο προπονητή.

Τη γνώμη τους για τον Μαρτίνς έδωσαν και δύο ποδοσφαιριστές του, ένας νυν και ένας πρώην. Ο Ματιέ Βαλμπουενά, που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το 2019, χαρακτήρισε τον προπονητή του ως έναν από τους κορυφαίους της καριέρας του.

«Αναφορικά με τη σημασία που είχε στην καριέρα μου ο κόουτς Πέδρο Μαρτίνς, θα τον τοποθετούσα στους κορυφαίους 3 προπονητές. Είχα προπονητές στο παρελθόν που ήταν σημαντικοί και βοήθησαν στην εκτόξευση της καριέρας μου όπως ο Έρικ Γκέρετς, όπως ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, αλλά ο Πέδρο είναι ένας προπονητής που μου επιτρέπει να εξελιχθώ και συνεισφέρει σημαντικά στην καθημερινότητά μου στον Ολυμπιακό.

Η προσαρμογή μου οφείλεται κυρίως σε αυτόν. Είναι αλήθεια ότι ο Πέδρο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς προπονητές στην καριέρα μου».

Ο Ντανιέλ Ποντένσε υπέγραψε στον Ολυμπιακό λίγους μήνες μετά τον Μαρτίνς, κατόπιν επιθυμίας και του Πορτογάλου τεχνικού, και υποστήριξε ότι ο πρώην προπονητής του μπορεί να τον ακολουθήσει ακόμα και στην Premier League.

«Ήταν ο προπονητής που επηρέασε περισσότερο την καριέρα μου σχετικά με τον τρόπο που εξελίχθηκα, την επιτυχία που είχα και την ελευθερία που μου επέτρεψε να έχω ως ποδοσφαιριστής και να καταλάβω τον εαυτό μου ακόμη καλύτερα.

Ο κόουτς Πέδρο ήταν ο πρώτος που με κάλεσε όταν μου χτύπησε την πόρτα η ευκαιρία και μου άνοιξε το δρόμο, μου έδωσε εμπιστοσύνη για να αποδεχθώ το πρότζεκτ. Πήγα στον Ολυμπιακό κυρίως εξαιτίας του. Ο τρόπος που προετοιμάζει τους αγώνες, η προσοχή στη λεπτομέρεια, οι ασκήσεις που ετοιμάζει για τις προπονήσεις της εβδομάδας που δεν είναι ίδιες δύο εβδομάδες αργότερα είναι τα δυνατά σημεία του.

Η επιτυχία που έχει δεν με εκπλήσσει καθόλου και δεν θα με εξέπληττε αν κατέληγε στην Premier League ή στη La Liga, γιατί πιστεύω είναι στις δυνατότητές του».

sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook