Το αεροπλάνο παρουσίασε πρόβλημα και το προσγείωσε… επιβάτης – «Ο πιλότος μού λέει ασυναρτησίες»

το-αεροπλάνο-παρουσίασε-πρόβλημα-και-1250347

Όλα έγιναν την Τρίτη 10 Μαΐου κοντά σε αεροδρόμιο της Φλόριντα. Ο πιλότος δεν ήταν σε θέση να προσγειώσει το αεροπλάνο ένα μονοκινητήριο Τσέσνα, και τότε ο ένας από τους δυο επιβάτες του μικρού αεροσκάφους επικοινώνησε με τον Πύργο Ελέγχου.

Ο διάλογος ανάμεσα στον επιβάτη και τον Πύργο Ελέγχου είναι χαρακτηριστικός όπως τον μεταδίδει το CNN.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», ακούγεται να λέει ο επιβάτης στον Πύργο Ελέγχου. «Ο πολίτος μου λέει ασυναρτησίες και εγώ δεν έχω ιδέα πως να πιλοτάρω αεροπλάνο».

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, άρχισε να καθοδηγεί τον επιβάτη του αεροπλάνου το οποίο τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς στην Φλόριντα.

«Προσπαθήστε να διατηρήσετε οριζόντια τα φτερά και δείτε αν μπορείτε να αρχίσετε την κάθοδο. Σπρώξτε μπροστά το πηδάλιο και αρχίσετε να κατεβαίνετε σιγά σιγά», ακούγεται να λέει ο ελεγκτής στον ανίδεο από πιλοτάρισμα πολίτη.

Και συνέχισε: «Προσπαθήστε να ακολουθήσετε την ακτογραμμή είτε προς τον βορρά είτε προς το νότο και εμείς θα σας εντοπίσουμε».

Αφού προσγειώθηκε το αεροπλάνο ο ελεγκτής ήταν τόσο περήφανος για τον εαυτό του και για τον κατ’ ανάγκην πιλότο που άρχισε να διηγείται τι έγινε σε κυβερνήτες άλλων αεροσκαφών που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο.

«Μόλις είδατε δυο επιβάτες να προσγειώνουν αυτό το αεροπλάνο», ακούγεται να λέει ο ελεγκτής σε έναν πιλότο πτήσης της American Airlines που περίμενε να απογειωθεί.

«Μου λες ότι οι επιβάτες προσγείωσαν το αεροπλάνο; Ω Θεέ μου! Υπέροχη δουλειά», απαντάει ο πιλότος.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook