To 1o Pride της Κρήτης είναι γεγονός

to-1o-pride-της-κρήτης-είναι-γεγονός-229029

gay_creteTo πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας έρχεται στην Κρήτη για να γιορτάσει την διαφορετικότητα και την απελευθέρωση της σεξουαλικότητας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του LGBTQI + Pride Κρήτης «Το 1ο Pride της Κρήτης θα λάβει χώρα στις 26 και 27 Ιουνίου στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο. Σας περιμένουμε όλους και όλες να μας στηρίξετε προσθέτοντας το δικό σας χρώμα»

Αντιπροσωπεία της ομάδας LGBTQI + Pride Κρήτης επισκέφθηκε την Αντιδήμαρχο πολιτισμού Ηρακλείου, η οποία δέχτηκε να παραχωρήσει το Πάρκο Γεωργιάδη όπου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ.

pride1

pride2Στο πρώτο Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας το LGBTQI + Pride Κρήτης διεκδικεί ισότιμη συνύπαρξη και υπόσχονται το διήμερο 26 και 27 Ιουνίου να κάνουν τις πόλεις, τα χωριά και τα νησιά πολύχρωμα.

festivalΣημειώνεται ότι το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Gay Pride), του οποίου μία πρώτη μορφή ξεκίνησε στην Νέα Υόρκη στις 28 Ιουνίου 1960, έχει εξαπλωθεί σε πάρα πολλές χώρες κυρίως του δυτικού κόσμου και διοργανώνεται συνήθως τον Ιούνιο. Περιλαμβάνει από απλές συγκεντρώσεις, μέχρι παρελάσεις, άρματα και πάρτι στα οποία εκφράζεται δημόσια η περηφάνια που κάθε άτομο πρέπει να αισθάνεται για την σεξουαλική του ταυτότητα, η διαφορετικότητα και η κουλτούρα. Παράλληλα αποτελούν και μια μορφή διεκδικήσεων με στόχο την εξουδετέρωση των αρνητικών στερεοτύπων στην οποία είναι εγκλωβισμένη η σκέψη και πρακτική πολλών ανθρώπων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook