To χλιδάτο θέρετρο στη Χαβάη που περνάει ο Ομπάμα τις χριστουγεννιάτικες διακοπές | Photos

to-χλιδάτο-θέρετρο-στη-χαβάη-που-περνάει-115865

ompamaΟ Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του προσγειώθηκαν στη Χονολουλού ξεκινώντας διακοπές δύο εβδομάδων στη Χαβάη, τις οποίες ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προηγουμένως περιγράψει σαν μια ευκαιρία για «ύπνο και ήλιο» έπειτα από μια δύσκολη χρονιά στην Ουάσινγκτον.

Ο Ομπάμα με τη σύζυγό του Μισέλ και τις κόρες τους Μάλια και Σάσα, καθώς και με την Μάριαν Ρόμπινσον, τη μητέρα της κυρίας Ομπάμα, βγήκαν από το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One φορώντας άνετα ρούχα έπειτα από μια πτήση εννιάμισι ωρών. Οι …«πρώτοι» σκύλοι Μπο και Σάνι ήταν επίσης παρόντες.

Τους Ομπάμα υποδέχθηκαν αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ήταν ο ναύαρχος Σάμιουελ Λόκλιρ, επικεφαλής της αμερικανικής Διοίκησης Ειρηνικού, και ο κυβερνήτης της Χαβάης Νιλ Άμπερκρομπι.

Οι Ομπάμα δεν έχουν προγραμματισμένες επίσημες εκδηλώσεις κατά την παραμονή τους στη Χαβάη και θα διαμείνουν σε μισθωμένη κατοικία στην ακριβή συνοικία Καϊλούα. Πρόκειται να επιτρέψουν στην Ουάσινγκτον στις 5 Ιανουαρίου.

Η ασιατικής αρχιτεκτονικής θερινή κατοικία που επιλέγουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Ομπάμα, κοστίζει, όπως γράφει η Huffington Post, μια μικρή περιουσία. Το ημερήσιο νοίκι ανέρχεται στα 3.500 δολάρια την ημέρα, και μιας και η πρώτη οικογένεια των ΗΠΑ προτίθεται να παραμείνει τουλάχιστον 16 ημέρες το κόστος ανέρχεται στα 56.000 δολάρια και τα οποία οι Ομπάμα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε την πρώτη ημέρα των διακοπών του παίζοντας γκολφ. Σε μια ειδικά διαμορφωμένη έκταση ο Ομπάμα εξασκήθηκε στο αγαπημένο του σπορ, φορώντας καπέλο του μπέιζμπολ, λευκό μπλουζάκι του γκολφ και γυαλιά ηλίου.

Οι συμπαίκτες του ήταν ο Μπόμπι Τίτκομπμ, φίλος του από παλιά, ο Μάρβιν Νίκολσον, ένας από τους επιτελάρχες του και ο Σαμ Κας, ένας από τους σεφ του Λευκού Οίκου και εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος υγιεινής διατροφής Lets Move!, που είναι πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα.

 

 

Πηγή : thepress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook