To τηλέφωνο του Facebook βρίσκεται ήδη στην τσέπη σας | video

to-τηλέφωνο-του-facebook-βρίσκεται-ήδη-στην-τσέ-46908

Τελικά, το Facebook δεν παρουσίασε hardware. Το πολυσυζητημένο event στο στρατηγείο του Mark Zuckerberg στο Menlo της California, έβγαλε τη «φυσιολογική» είδηση που όλοι περιμέναμε: Facebook Home.

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tWKE0HTl0ig

Κάτω από την «ομπρέλα» του Facebook Home κρύβονται πολλές εφαρμογές και software πρωτοπορίες που θα βοηθήσουν το Facebook (ως εταιρεία, αλλά και ως παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο) να μετατρέψει τις Android συσκευές σε ξενιστές των πολύτιμων γονιδίων του.

Το Home και οι εφαρμογές του, κυριολεκτικά θα κατακτήσουν την Android συσκευή σας. Το app Cover Feed φτιάχτηκε για να κυριαρχεί τόσο στη homescreen όσο και στη lockscreen, βομβαρδίζοντας με notifications από όσα συμβαίνουν στη σελίδα σας στο Facebook.

Ακόμη και με κλειδωμένη τη συσκευή, μπορείτε να απαντήσετε σε σχόλια ή να γράψετε κάτι στο status σας. Και όλα αυτά, με fullscreen απεικόνιση που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι το τηλέφωνο ή το tablet σας μπορεί να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα εκτός από το Facebook.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στο messaging. H άμεση επικοινωνία μέσω μηνυμάτων και chat είναι παντού στο περιβάλλον του Facebook Home, ενώ σουξέ πρόκειται να γίνει και η λειτουργία «Chat heads», μέσω της οποίας τρολάρετε τους «φεϊσμπουκικούς» φίλους σας.

«Το Home θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε το Android phone σας σε μια ποιοτική συσκευή κοινωνικής δικτύωσης. Τα τηλέφωνα σήμερα σχεδιάζονται με γνώμονα τις εφαρμογές τους και όχι τους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν. Εμείς θέλουμε να το αντιστρέψουμε αυτό», δήλωσε ο Mark Zuckerberg, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

facemobile

Tο Facebook Home θα είναι διαθέσιμο από τις 12 Απριλίου για τις εξής συσκευές: HTC One και One X, Samsung Galaxy S III, Galaxy S4 και Note II. Την ίδια ημερομηνία θα κυκλοφορήσει και το HTC first, ένα middle-range smartphone, το οποίο θα είναι το πρώτο της αγοράς με προεγκατεστημένη την οικογένεια εφαρμογών Facebook Home. Σταδιακά, θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Android phones και tablets.

Το Facebook έκανε μια ακόμη έξυπνη κίνηση. Αντί να κατασκευάσει το δικό του smartphone (και να φάει τα μούτρα του), μπαίνει στο mobile σύμπαν χρησιμοποιώντας ως Δούρειο Ίππο το «καθαρόαιμο» που ακούει στο όνομα Android. Ο καιρός θα δείξει αν θα καταφέρει ο Zuckerberg να κατακτήσει και αυτό τον χώρο (σερβίροντας τις διαφημίσεις του FB σε ακόμη περισσότερα μάτια) ή αν το κοινό θα βαρεθεί την κατάχρηση του Facebook στρέφοντας το βλέμμα του αλλού.

Πηγή: TheGang

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook