To μήνυμα του Παυλόπουλου από το Καστέλι στους Ευρωπαίους ηγέτες: «Προσέξτε το αυγό του φιδιού» | Photos + Video

to-μήνυμα-του-παυλόπουλου-από-το-καστέλι-747911

«Στηρίξτε το κοινωνικό κράτος – Εκεί είναι το αυγό του φιδιού» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος προς τους Ευρωπαίους ηγέτες κατά την σύντομη ομιλία του στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Ιερής Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου, το απόγευμα της Τρίτης, στο Καστέλι Χανίων.

«Στους ταραγμένους καιρούς μας λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, το κοινωνικό κράτος δοκιμάστηκε. Και μέσα σ’ αυτή τη δοκιμασία δοκιμάστηκε η κοινωνική συνοχή, ο ίδιος ο άνθρωπος, ο άνθρωπος στην αρρώστια του και σε πολλές περιπτώσεις, στη βαριά αρρώστια. Η Πολιτεία δεν μπόρεσε σε πολλές περιπτώσεις να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε σχέση με την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους.

Εκεί βοήθησε η Εκκλησιά και πεφωτισμένοι άνθρωποι με υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς. Εδώ αναδεικνύεται η μεγάλη σημασία του κοινωνικού κράτους. Είναι έμβλημα του πολιτισμού μας. Και πρέπει να το υπερασπιστούμε διότι εάν δεν το υπερασπιστούμε, αυτά τα φαινόμενα που βλέπουμε  να εξελίσσονται στην Ευρώπη θα διαμορφώσουν τέρατα, από τα οποία οι λαοί για να απαλλαγούν, αγωνίστηκαν  χρόνια. Εκεί είναι το αυγό του φιδιού. Αυτό ας το καταλάβουμε όλοι και κυρίως αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες των λαών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του:

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook