Της… πορείας γίνεται στη Θεσσαλονίκη – Συλλαλητήρια για Μακεδονία, άσυλο, αντεργατικά μέτρα

της-πορείας-γίνεται-στη-θεσσαλονίκη-919840

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις για τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία για την αποφυγή επεισοδίων.

Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία Αρχ. Αγοράς.

Δυναμική οργάνωση της εργατικής, λαϊκής, πάλης, διεύρυνση της λαϊκής συμμαχίας και αλλαγή των συσχετισμών χρειάζεται, για να μην περάσουν οι αντεργατικοί, αντισυνδικαλιστικοί νόμοι και να καταργηθούν οι παλιοί που γονατίζουν τον λαό, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με το typosthes.gr στην Καμάρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 1.500 άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ προς το μέρος τους κινούνται για να ενωθούν με αυτούς ακόμη 500 άτομα που βγήκαν από την κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στο μεταξύ, σε προληπτικές προσαγωγές ατόμων που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην πορεία για τη Μακεδονία που είναι σε εξέλιξη στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το thestival.gr οι αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 33 άτομα, μόλις έφτασαν με πούλμαν από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη.

Οι προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι της πόλης και πριν οι διαδηλωτές προλάβουν να κινηθούν προς την παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Σύμφωνα με το seleo.gr,, στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία βρίσκεται και ο Η. Κασιδιάρης, μαζί με άλλους Χρυσαυγίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει προγραμματιστεί να ακολουθήσει πορεία προς αποφυγήν επεισοδίων. Επίσης οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα για τον Κατσιφά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook