Της… φόλας γίνεται στην Κρήτη – «Βόμβες» θανάτου για ζώα ακόμα και σε περιοχές Natura 2000 | Photos + Videos

της-φόλας-γίνεται-στην-κρήτη-βόμβε-1184479

Μέρα με τη μέρα, με την… ευκαιρία της καραντίνας και μιας και δεν κυκλοφορεί γενικά πολύς κόσμος στους δρόμους, όλο και πιο θρασείς γίνονται οι «δηλητηριαστές» σε όλη την επικράτεια.

Tο πρωί του Σαββάτου, ο Σπύρος Νηστικάκης με τη Ντάικα και συνοδεία του θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Ιατράκη, ερεύνησαν έπειτα από καταγγελία στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, στον γνωστό «Παράδεισο», κοντά στον Βιολογικό Αρχανών.

Η Ντάικα εντόπισε ένα κομμάτι συκώτι και άλλα 5 σημεία στα οποία φαίνεται να υπήρχαν πριν δολώματα, που το πιθανότερο είναι να καταναλώθηκαν από διάφορα άγρια ζώα της περιοχής. Δεν εντοπίστηκαν πάντως νεκρά ζώα αν και ήταν δύσκολη η έρευνα σε όλη την περιοχή, μια και τα περισσότερα χωράφια-καλλιέργειες είναι περιφραγμένα.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τα πουλιά ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 και Καταφύγιο Άγριας Ζωής.

Ωστόσο, τα περιστατικά είναι πολύ συχνά, αφού παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν ο Γιώργος με την Πάκα είχαν εντοπίσει στην ίδια περιοχή δηλητηριασμένα δολώματα και επέστρεψαν την Πέμπτη για να ολοκληρώσουν την αυτοψία στην υπόλοιπη έκταση. Η Πάκα μάρκαρε αρκετά σημεία με νεκρά ζώα σε πλήρη αποσύνθεση κατσίκες ενώ εντόπισε ακόμα 2 πλαστικές σακκούλες με υπολείμματα σκυλοτροφής και ίχνη τοξικών ουσιών. Οι «φόλες» ήταν ίδιου τύπου με της πρώτης έρευνας.

Οι θηροφύλακες προχώρησαν σε κατάθεση μήνυσης κατ’ αγνώστου στη Δασική Υπηρεσία.

Οι φωτογραφίες είναι των Γιώργος Χωραφάς, Ι. Μαυρικάκης και Α. Μεραμβελλιωτάκης, ο οποίος επιχειρεί με την Πάκα στην ΠΕ Λασιθίου στο πλαίσιο του έργου LIFE Bonelli eastMed.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook