Τιραμισού με τσουρέκι, κεράσια και φράουλες

τιραμισού-με-τσουρέκι-κεράσια-και-φρά-1483115

25 Λεπτά, Εύκολο, 4 Άτομα

Υλικά:

400 γρ. καφέ εσπρέσο, σε θερμοκρασία δωματίου

5 κ.σ. ουίσκι ή κονιάκ

6 φέτες τσουρέκι

3 κρόκους αυγών

1 πρέζα αλάτι

70 γρ. ζάχαρη

500 γρ. τυρί μασκαρπόνε

110 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (όχι σφιχτή σαντιγί)

20 γρ. κακάο, σκόνη

50 γρ. κουβερτούρα, σε ξύσματα

λίγες φράουλες για το γαρνίρισμα, κομμένες στα 4

λίγα κεράσια, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ και 3 κ.σ. κονιάκ. Κόβουμε κάθε φέτα τσουρεκιού στη μέση. Βρέχουμε τα μισά κομμάτια με λίγο καφέ και κονιάκ και τα μοιράζουμε σε 6 ποτήρια ή διάφανα μπολάκια σερβιρίσματος.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους, προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και τους χτυπάμε για 2΄-3΄, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κονιάκ (τις 2 κ.σ.) και χτυπάμε ξανά για 1΄. Ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε.

Χτυπάμε για περίπου 1΄ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Ρίχνουμε μέσα 3 κουτ. σούπας χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα σταματώντας τη λειτουργία του μίξερ. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ανακατεύοντας απαλά ώστε να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μας. Γεμίζουμε τα μπολ μας με το τσουρέκι και το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με το κακάο και γαρνίρουμε με τα κεράσια και τις φράουλες.

Ρίχνουμε λίγο κακάο και λίγο ξύσμα σοκολάτας επιπλέον. Επαναλαμβάνουμε μια στρώση τσουρέκι, μια στρώση την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κακάο και τα υπόλοιπα φρούτα. Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook