Τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος

τιραμισού-με-σοκολάτα-γάλακτος-1622830

Δοκιμάστε μια διαφορετική και πιο σοκολατένια εκδοχή του κλασικού ιταλικού γλυκού, φτιάχνοντας τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος και βάση μπισκότου!

Συστατικά 

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 4 αυγά, μεσαία
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο σε σκόνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 800 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 βανιλίνη

Για τα σαβαγιάρ

  • 100 γρ. καφέ, σε ρόφημα (στιγμιαίο, φίλτρου ή εσπρέσο)
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 18 σαβαγιάρ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα μπισκότα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25×36 εκ., το απλώνουμε με το κουτάλι και το πατάμε με τα χέρια μας ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η βάση καλά.

Για τη γέμιση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, ρίχνοντας σε ένα μπολ τους κρόκους και σε ένα δεύτερο τα ασπράδια.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, 125 γρ. ζάχαρη και τον καφέ, και χτυπάμε για 3-4 λεπτά με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτη μαρέγκα.

Ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους την υπόλοιπη ζάχαρη, και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και τη βανιλίνη, και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Για τα σαβαγιάρ

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον καφέ και το κονιάκ.

Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, την προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στα 800 watt.

Αφαιρούμε το μπολ από τα μικροκύματα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Ρίχνουμε στο ταψί με το μπισκότο τη μισή κρέμα που ετοιμάσαμε και την απλώνουμε με τη σπάτουλα σιλικόνης.

Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ μέσα στο σιρόπι με τον καφέ και τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω από την κρέμα το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια.

Τρίβουμε σε ένα ξύσμα χειρός λίγη από την υπόλοιπη κουβερτούρα πάνω από τα σαβαγιάρ και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Τρίβουμε όλη την υπόλοιπη κουβερτούρα πάνω από την κρέμα και μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες.

Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook