Tips περιποίησης για ταλαιπωρημένα μαλλιά

tips-περιποίησης-για-ταλαιπωρημένα-μαλλι-681188

Μπορεί να θέλετε λαμπερά μαλλιά που πειθαρχούν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν είναι εφικτό. Αν τα μαλλιά σας σπάνε με το παραμικρό και μοιάζουν να μη μακραίνουν με τίποτα, αν ο όγκος τους μειώνεται αισθητά και η ψαλίδα είναι μια πάγια κατάσταση, τότε είναι ταλαιπωρημένα. Αν και από τη στιγμή που η τρίχα έχει σπάσει, το αποτέλεσμα δεν διορθώνεται, η επιφανειακή ζημιά μπορεί να διορθωθεί και έτσι να αποτρέψετε την περαιτέρω φθορά της. Ορίστε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε.

Tips περιποίησης για να επανορθώσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας

Τακτικό κούρεμα

Φροντίστε να κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας κάθε οκτώ εβδομάδες περίπου και να εφαρμόζεται λάδια ή serum με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που αποτρέπουν την εμφάνιση ψαλίδας.

Αναδόμηση με κερατίνη

Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που αποτελεί φυσικό, βασικό συστατικό των μαλλιών σας και τα αναδομεί από το εσωτερικό τους. Μπορείτε να κάνετε θεραπείες κερατίνης στο κομμωτήριο, να επιλέξετε συνθέσεις με κερατίνη ώστε να περιποιείστε μόνη σας τα μαλλιά σας ή μπορείτε να κάνετε και τα δυο συνδυαστικά.

Μάσκα ενυδάτωσης

Μια μάσκα με ενισχυμένη σύνθεση που περιέχει απαραίτητα ενεργά συστατικά και έλαια, μπορεί να επιδιορθώσει τα μαλλιά σας και τα κάνει ξανά υγιή και απαλά. Φροντίστε, λοιπόν, μία φορά την εβδομάδα να απλώνετε μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης και, αν σας το επιτρέπει η σύνθεση, να την αφήνετε όσο περισσότερο μπορείτε στα μαλλιά.

Προσοχή στο σκούπισμα και το χτένισμα

Όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα είναι πιο εύθραυστα. Επομένως, αντί να τα τρίβετε με μια πετσέτα, προτιμήστε να τα ταμπονάρετε με ένα παλιό, βαμβακερό μπλουζάκι, ώστε να αποφύγετε τη φθορά τους. Επίσης, καλό είναι να μη χτενίζετε τα μαλλιά σας αμέσως μετά το λούσιμο, αλλά να τα ξεμπερδεύετε με τα δάχτυλά σας. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια, ξεμπλέκοντας τα μαλλιά από τις άκρες προς τα πάνω.

Σωστά εργαλεία styling

Ένα πιστολάκι με τεχνολογία ιόντων στεγνώνει τα μαλλιά παγιδεύοντας την υγρασία μέσα στην τρίχα, αποτρέποντας έτσι το φριζάρισμα και χαρίζοντας περισσότερη λάμψη. Επίσης, όταν χρησιμοποιείτε ένα σίδερο ισιώματος με κεραμική επίστρωση, η θερμότητα μοιράζεται ομοιόμορφα και η συσκευή γλιστράει καλύτερα στα μαλλιά, ταλαιπωρώντας τα λιγότερο. Φυσικά, πάντα πρέπει πρώτα να εφαρμόζετε μια εξειδικευμένη σύνθεση που θωρακίζει την τρίχα ενάντια στις υψηλές θερμοκρασίες.

Πηγή: vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook