Τίνα Τέρνερ: Το πρώτο teaser για το ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στη θρυλική «γιαγιά της ροκ»

τίνα-τέρνερ-το-πρώτο-teaser-για-το-ντοκιμαντ-1183232

Το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Tina», για τη ζωή και την ανεπανάληπτη καριέρα της Τίνα Τέρνερ, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο HBO στις 27 Μαρτίου και θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο.

Το ντοκιμαντέρ για τη θρυλική 81χρονη σήμερα, «γιαγιά της ροκ» έχει χαρακτηριστεί ως «ο απόλυτος ύμνος σε μία παγκόσμια σούπερ σταρ» και σκηνοθετήθηκε από τους βραβευμένους με Όσκαρ, Νταν Λίντσεϊ και Τ. Τζ. Μάρτιν.

«Από την αρχή της καριέρας της ως βασίλισσα της R&B έως τις συναυλίες της σε στάδια που κατέρριπταν ρεκόρ τη δεκαετία του ’80, η Τίνα Τέρνερ τραβά την κουρτίνα για να μας καλέσει στον ιδιωτικό της κόσμο με έναν τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει» αναφέρεται σε περίληψη της ταινίας.

Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνεται μια νέα συνέντευξη με την Τίνα Τέρνερ, που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία της, στη Ζυρίχη , καθώς έχει πλέον αποκτήσει την ελβετική υπηκοότητα.

Για τη θρυλική τραγουδίστρια μιλούν επίσης η Άντζελα Μπάσετ που την υποδύθηκε το 1993 στην ταινία «What’s Love Got To Do With It»

και προτάθηκε για Όσκαρ, η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο δημοσιογράφος Κερτ Λόντερ, ο οποίος έγραψε την αυτοβιογραφία της «I, Tina» το 1986, η θεατρική συγγραφέας Κάτορι Χολ, η οποία έγραψε το βιογραφικό μιούζικαλ «Tina» και ο σύζυγος της και πρώην στέλεχος δισκογραφικών εταιρειών, Έρβιν Μπαχ.

Τις συνεντεύξεις συνοδεύουν μια σειρά από αρχειακό υλικό από τα τελευταία 60 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων βίντεο που δεν έχουν προβληθεί ξανά, ηχογραφήσεων και προσωπικών φωτογραφιών.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις πρώτες μέρες της καριέρας της, όταν με τον σύζυγό της, Άικ Τέρνερ και μουσικό συνεργάτη της, κατακτούσαν τα charts με επιτυχίες όπως «River Deep – Mountain High», «Proud Mary» και «A Fool in Love».

Ωστόσο, μετά την κατάθεση αίτησης διαζυγίου στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η καριέρα της ήταν στάσιμη. Το 1981, σε συνέντευξή της στο People, μίλησε ανοιχτά για τη σκληρή κακοποίηση που υπέστη στον γάμο της, δίνοντας νέα ώθηση στην καριέρα της.

Το 1983 σε ηλικία 43 ετών κυκλοφόρησε το «Private Dancer» που έγινε τεράστια επιτυχία και πούλησε 12 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο με το τραγούδι «What’s Love Got To Do With It» να γίνεται η πρώτη και μοναδική Νο1 hit επιτυχία της στο Billboard 100 charts.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook