Τίνα Τέρνερ: Οι απώλειες που σημάδεψαν τη ζωή της – Πώς έχασε τα δύο της παιδιά

τίνα-τέρνερ-οι-απώλειες-που-σημάδεψαν-1700380

Η Τίνα Τέρνερ άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη 24 Μαΐου, στα 83 της χρόνια. Παρά τα προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν για χρόνια, η θρυλική καλλιτέχνιδα «έφυγε» από φυσικά αίτια στο σπίτι της στο Κούσναχτ της Ελβετίας, κοντά στη Ζυρίχη.

Ο εκπρόσωπός της, Μπέρναρντ Ντόχερτι έκανε γνωστό τον θάνατό της. «Η Τίνα Τέρνερ, η «βασίλισσα του Rock’n Roll» έφυγε σήμερα ειρηνικά, σε ηλικία 83 ετών, καθώς έδινε μάχη για την υγεία της εδώ και χρόνια. Πέθανε στο σπίτι της στο Küsnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Εκτός από τη μάχη που έδινε για χρόνια με τον καρκίνο του εντέρου και την υψηλή αρτηριακή πίεση, που την βασάνιζε για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, η τραγουδίστρια της σόουλ είχε να αντιμετωπίσει και τους «εσωτερικούς της δαίμονες».

Για χρόνια, πάλευε με τα ψυχικά τραύματα που της άφησε η κακοποίηση που είχε δεχτεί. Ωστόσο, η «αυτοκαταστροφή» της ήρθε, μετά τις απώλειες των δύο της παιδιών. Η ζωή της, που άλλοτε ήταν γεμάτη λάμψη, επιτυχίες και διακρίσεις, κατέληξε με εθισμούς και απόπειρες αυτοκτονίας.

Τα παιδιά της ήταν η πηγή της δύναμής της, καθώς όπως είχε δηλώσει η ίδια στο παρελθόν «δεν ένιωθε να έχει πάρει αγάπη από κάποιον άλλο». Απέκτησε ένα παιδί, τον Κρεγκ, με τον σαξοφωνίστα Ρέιμοντ Χιλ και στη συνέχεια, ακόμα ένα, τον Ρόνι με τον πρώτο της σύζυγο, Άικ Τέρνερ. Ωστόσο, η ανάγκη της να δώσει την αγάπη που δεν πήρε, την οδήγησε να «ανοίξει την αγκαλιά» της σε δύο ακόμα παιδιά, τον Άικ Τζούνιορ και τον Μάικλ, τα οποία είχε αποκτήσει ο Τέρνερ από προηγούμενες σχέσεις του.

Δυστυχώς όμως, η μοίρα της αποδείχθηκε τραγική. Τα δύο βιολογικά της παιδιά, ο Ρόνι και ο Κρεγκ έφυγαν από τη ζωή. Όπως φαίνεται, η Τίνα Τέρνερ δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον χαμό τους.

 

Ο Ρόνι Τέρνερ έδινε μάχη με τον καρκίνο, όπως η μητέρα του

Ο Ρόνι Τέρνερ άφησε την τελευταία του πνοή, την περασμένη χρονιά, μετά από επιπλοκές που είχε στην υγεία του, λόγω της μάχης που έδινε με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο, ενώ «πάλευε» και με μία καρδιαγγειακή νόσο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία του θανάτου του ήταν η μετάσταση του καρκίνου σε άλλα ζωτικά όργανα. Ήταν 62 ετών, όταν έφυγε από τη ζωή.

Λίγο πριν τον θάνατό του, ο Ρόνι φέρεται πως εμφάνισε δύσπνοια, ενώ βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του. Παρά τις προσπάθειες των περαστικών να τον βοηθήσουν, δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως ήταν ήδη νεκρός.

Η μητέρα του φρόντισε να του πει «αντίο» και δημόσια μέσω των social media και πιο συγκεκριμένα, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. «Ρόνι, έφυγες από τον κόσμο πολύ νωρίς. Με λύπη, κλείνω τα μάτια μου και σε σκέφτομαι, αγαπημένε μου γιε», είχε γράψει για εκείνον.

Ο Κρεγκ Χιλ έβαλε τέλος στη ζωή του με μία σφαίρα στο κεφάλι

Σε αντίθεση με τον Ρόνι, που δεν γνώριζε τι του επιφύλασσε η μοίρα, ο Κρεγκ αποφάσισε να βάλει μόνος του τέλος στη ζωή του το 2018, σε ηλικία 59 ετών, με μία σφαίρα στο κεφάλι του.

Ο γιος που απέκτησε η Τίνα Τέρνερ σε ηλικία μόλις 18 ετών, όταν ακόμα ήταν γνωστή ως Άννα Μέι Μπούλοκ και σχεδόν «μεγάλωσε» μαζί του, αυτοκτόνησε στο σπίτι του στην Καλιφόρνια. Εργαζόταν ως μεσίτης στο Μπέβερλι Χιλς.

Η μητέρα του πληροφορήθηκε για τον θάνατό του, ενώ βρισκόταν στο Παρίσι, όπου έδωσε το παρών στην Εβδομάδα Μόδας. Μιλώντας για εκείνον στο CBS News, η σπουδαία τραγουδίστρια εξήγησε πως ανέκαθεν ο Κρεγκ ήταν πολύ μοναχικός, ενώ υπαινίχθηκε πως πιθανότατα έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα.

«Νομίζω ότι ο Κρεγκ ήταν τόσο μοναχικός, που αυτό ήταν που τον οδήγησε εκεί, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Έχω φωτογραφίες του παντού τριγύρω μου και τον βλέπω να χαμογελά και έτσι, νιώθω τον πόνο να γίνεται πιο απαλός. Νιώθω ότι είναι σε ένα πιο καλό μέρος», είχε δηλώσει.

Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα, σε νέα της συνέντευξη στο BBC υποστήριξε πως δεν είχε ιδέα τι μπορεί να οδήγησε τον γιο της να βάλει τέλος στη ζωή του, εφόσον ειδικά εκείνο το διάστημα είχε μπει στη ζωή του μία κοπέλα. «Ακόμα δεν γνωρίζω τι τον οδήγησε σε αυτό το άκρο. Εκείνη την περίοδο, μου είχε πει ότι δεν είχε γνωρίσει ποτέ άλλη γυναίκα, για την οποία να αισθανόταν έτσι», είχε πει.

«Δεν έχω ιδέα τι ήταν αυτό που τον τράβηξε κάτω, εκτός από κάτι που τον ακολουθούσε πάντα, η μοναξια. Νομίζω ότι είχε κάτι, μια εμμονή να είναι μόνος. Αλλά όταν το σκέφτομαι αυτό, αναρωτιέμαι… Γιατί δεν ζήτησε βοήθεια από τη φίλη του; Ήταν ένα εσωστρεφές άτομο. Πολύ ντροπαλός. Ούτε εγώ δεν ήξερα τι του συμβαίνει. Τώρα ακούω τις τελευταίες μας συνομιλίες και παρατηρώ ότι υπήρχε μια αλλαγή…», συμπλήρωσε, χωρίς ωστόσο να καταλήξει να μάθει ποτέ τι ήταν αυτό που οδήγησε στον θάνατο και του δεύτερου γιου της.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook