Την Τρίτη στις 18:00 το νέο διάγγελμα Μητσοτάκη – Μεταφέρεται η Πρωτομαγιά

την-τρίτη-στις-1800-το-νέο-διάγγελμα-μητσο-1017829

Το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Πότε θα γίνει ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς.

«Σκοπός δεν ήταν να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στα σπίτια μας αλλά να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Είπε ότι η πορεία μετάβασης στην κανονικότητα θα γίνει με σχέδιο το οποίο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε φάσεις που θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Αρχικά είπε θα ανοίξουν τα κομμωτήρια τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και οι επιχειρήσεις υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες για την εξυπηρέτηση του κοινού. Στην συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά και με απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε επόμενες φάσεις θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις εστίασης πάντα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει την Τρίτη 28/04 στις έξι το απόγευμα.

Για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς είπε ότι θα γίνει το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και ζήτησε κατανόηση από τα συνδικάτα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε και το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή όλων των επιδομάτων της Α φάσης.

Δείτε ζωντανά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook