Την Παρασκευή ο ΕΝΦΙΑ και διπλή δόση τον Οκτώβριο χωρίς προσαυξήσεις

την-παρασκευή-ο-ενφια-και-διπλή-δόση-το-897268

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αρχίσουν να ανεβαίνουν στο Taxisnet από αργά το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στο σύστημα εκκαθάρισης του φόρου που οφείλονται στην πρόσφατη ρύθμιση, με την οποία απαλλάσσονται από το φόρο οι κάτοικοι των μικρών ακριτικών νησιών.

Κι αναρωτηθεί κανείς πως θα προλάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ στο τέλος Σεπτεμβρίου, ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης (22.09.2020) είπε πως θα γίνει μια… διευκόλυνση, με νομοθετική ρύθμιση.

Θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να πληρώσουν τον Οκτώβριο δύο δόσεις μαζί, χωρίς κάποια επιβάρυνση.

Τα χρηματικά ποσά για τον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες είναι τα ίδια με πέρσι, καθώς δεν υπάρχει κάποια μεταβολή.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ρωτήθηκε και για το αν η οικονομία αντέχει ένα νέο lockdown και η απάντηση ήταν πως αντέχει, προσθέτοντας ότι έως στιγμής δεν έχουν μεταβληθεί οι εκτιμήσεις για ύφεση έως 8% το τρέχον έτος.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει σοβαρή αβεβαιότητα και κάθε εβδομάδα τα δεδομένα αλλάζουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την επόμενη εβδομάδα, για παράδειγμα, «μπορεί να με δείτε να αλλάζω τις προβλέψεις».

Επιβεβαίωσε, παράλληλα, πως το επόμενο έτος η προβλεπόμενη ανάπτυξη δεν θα καλύψει πλήρως τις απώλειες του τρέχοντος, υπενθυμίζοντας ότι στην ευρωζώνη η υστέρηση αυτή προβλέπεται στο περίπου 2,5%.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook