Την παραπομπή του Τραμπ ανακοίνωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

την-παραπομπή-του-τραμπ-ανακοίνωσε-η-β-963548

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι διαδικασίες για την καθαίρεση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιταχύνονται αφού όπως είπε υπάρχουν επαρκή στοιχεία.

Αυτό, σύμφωνα με ειδικούς σημαίνει ότι οι Δημοκρατικοί θα ψηφίσουν για την παραπομπή του Προέδρου πριν τελειώσει το 2019.

Η Πελόζι είπε ακόμα ότι από τους ερευνητές έχουν προκύψει στοιχεία που δείχνουν ότι ο Τραμπ έκανε κατάχρηση εξουσίας για δικά του πολιτικά οφέλη και έτσι καταπάτησε τον όρκο του στο Σύνταγμα.

Οι Δημοκρατικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραπέμψουν τον Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και παρεμπόδιση του έργου του Κογκρέσου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε “εντελώς λάθος” την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα σχετικά με την έρευνα για ενδεχόμενη παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη δικαιοσύνη.

Στην έκθεση των 300 σελίδων που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Πληροφοριών της —ελεγχόμενης από τους Δημοκρατικούς— Βουλής των Αντιπροσώπων, ο πρόεδρος Τραμπ κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας. Επίσης υπονοείται ότι ο Πομπέο βρισκόταν μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων που είτε γνώριζαν είτε εμπλέκονταν σε μια προσπάθεια να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από μια ξένη δύναμη. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και έχει χαρακτηρίσει την έρευνα αυτή σε βάρος του “απάτη”.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι πολλοί από τους “στενότερους υφισταμένους και συμβούλους” του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου του Πομπέο, συνέβαλαν στις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου να ασκήσει πιέσεις στην Ουκρανία και απέκρυψαν πληροφορίες από το Κογκρέσο.

One thought on “Την παραπομπή του Τραμπ ανακοίνωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

  1. Ο Τραμπ τους παίζει κομπολόι και έχουν αφηνιάσει από το κακό τους, την αδυναμία τους και προπάντων τη σίγουρη επανεκλογή του Τραμπ το 2020 που προσπαθούν να σαμποτάρουν με πυροτεχνήματα. Είναι γελοίο να λένε και να δηλώνουν ότι θα δικάσουν και θα κάθε ραίνουν τον Τραμπ αφού οι αιτίες είναι φανταστικές και το Senate που είναι το δικαστήριο έχει ξεκόψει από την αρχή ότι μόλις τους δώσουν το κατηγορητήριο θα το πετάξουν στον καλαθο των αχρήστων. Απλώς προσπαθούν με πυροτεχνήματα και πετώντας λάσπη να κόψουν ψήφους από τον Τραμπ που είναι ο σίγουρος νικητής των εκλογών του 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook