Την οριζόντια αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών των Χανίων προτείνει ο Παναγιώτης Σημανδηράκης

την-οριζόντια-αποζημίωση-των-ελαιοπα-949290

Έπειτα από εισήγηση του Αντιδήμαρχου Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Νικηφοράκη ο οποίος είναι υπεύθυνος και για θέματα Αγροτικής Οικονομίας, ο Δήμαρχος Χανιών κ. Σημανδηράκης  με έγγραφο του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, το οποίο κοινοποιείται στους Βουλευτές του Νομού προτείνει οριζόντια αποζημίωση στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς αλλά και την αναστολή της παρακράτησης εισφοράς δακοκτονίας για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο 2019-2020.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος  μεταξύ των άλλων αναφέρει :”… οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Χανιών βρίσκονται για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με μεγάλες ζημιές στην παραγωγής τους με αποτέλεσμα τη σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιολάδου, αλλά και τη δραματική μείωση της παραγωγής ελαιοκάρπου και ελαιολάδου.”

Ο Δήμαρχος πρότεινε την οριζόντια αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών  που υπέστησαν μεγάλη απώλεια του προϊόντος τους  μέσω ΕΛΓΑ , την αναστολή της παρακράτησης της εισφοράς δακοκτονίας κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο 2019-2020 αλλά και την τροποποίηση του υπάρχοντος καθεστώτος του ΕΛΓΑ σύμφωνα με τα σημερινά καιρικά φαινόμενα.

Zarpanews.gr

One thought on “Την οριζόντια αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών των Χανίων προτείνει ο Παναγιώτης Σημανδηράκης

  1. Άλλος σωτήρας πάλι. Τι θα τα κάνουμε τα λεφτά από τις αποζημιώσεις. Αν τα λόγια γίνονταν πραγματικότητα θα είχαμε εξασφαλιστεί, από τις αποζημιώσεις για τις περυσινές καταστροφές που έχασαν οι άνθρωποι τις περιουσίες τους από τις πλημμύρες μέχρι τη καταστροφή του λαδιού φέτος. Αλλα τέτοια βουγια ειμαστε καλά μας κάνουν. Εξάλλου τα λόγια δεν στοιχιζουμ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook