Την Κυριακή η διαδικτυακή εκδήλωση του Δήμου Κισσάμου για την 80η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης

την-κυριακή-η-διαδικτυακή-εκδήλωση-το-1235520

Την Κυριακή 13 Ιουνίου στις 21:30 θα προβληθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Κισσάμου (Fb ΚΕΔΗΚ-You tube Δήμου Κισσάμου ) η εκδήλωση για την 80η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων .

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κισσάμου και Σέλινου κ.κ. Αμφιλοχίου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων της Μάχης της Κρήτης, στον κόμβο Καλλεργιανών για τους νεκρούς από την περιοχή της Κίσσαμου και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών εκπρόσωποι τοπικών φορέων, σχολικών μονάδων, συλλόγων και πολιτικών κομμάτων καθώς και δημότες της περιοχής.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης συνεχίστηκε στην πλατεία «Ειρηναίος Γαλανάκης» στο Δημαρχείο Κισσάμου , όπου χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης και ο θεματικός Αντιπεριφερειαρχης Κρήτης κ Παπαδεράκης , εκπροσωπώντας την περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας κ. Δημήτρης Νικολακάκης , ενώ την παρουσίαση επιμελήθηκαν η κ. Άλκηστη Ξηρουχάκη, πρόεδρος ΚΕΔΗΚ και ο κ. Χαχλάκης Γεώργιος, αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού.

Παράλληλα στο φουαγέ του δημαρχείου λειτούργησε έκθεση αφιέρωμα στη Μάχη της Κρήτης , με ιστορικά και πολεμικά αντικείμενα από την ιδιωτική συλλογή του Στυλιανού Τριπαλιτάκη , αλλά και πίνακες του κισσαμίτη ζωγράφου Θεοδοσάκη , την οποία επισκέφτηκαν εκατοντάδες μαθητές από τα σχολεία της περιοχής μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο σύλλογος «Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων» (παράρτημα Κρήτης), η φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου, το περιφερειακό τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κισσάμου , ο σύλλογος Ριζιτών «Η Κίσσαμος», ο χορευτικός Σύλλογος «Η Κίσσαμος» ,ο πολιτιστικός σύλλογος «ο Γηγενής» το χορευτικο συγκροτήματα Θεοχάρη Ξηρουχάκη και η Ελένη Χαραλαμπάκη που έψαλε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook