Την επαναπρόσληψη της καμαριέρας ζητούν σωματεία των Χανίων – Διαμαρτυρία και αυτοκινητοπορεία στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων | Photos + Video

την-επαναπρόσληψη-της-καμαριέρας-ζητ-1300521

Σε κινητοποίηση προχώρησαν τα εργατικά σωματεία του νομού Χανίων το απόγευμα της Δευτέρας, ζητώντας την επαναπρόσληψη της καμαρίερας, που απολύθηκε από ξενοδοχείο στον Πλατανιά.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενώ ακολούθησε αυτοκινητοπορεία μέχρι τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων, στον Σταλό.

Αφορμή, αποτελεί το γεγονός πως ο ξενοδόχος δεν δέχεται να επιστρέψει η καμαριέρα στα καθήκοντά της, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων, Ιωσήφ Αποστολάκη.

«Απ’ ότι καταλαβαίνουμε είναι διατεθειμένος να πληρώσει για αυτό, ότι αντίτιμο υπάρχει σαν αποζημίωση. Στο πρόσωπο της συναδέλφου βλέπουμε να ξεκινά να λειτουργεί και στα Χανιά μία πτυχή που έχει να κάνει με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη σε σχέση με τα εργασιακά μας δικαιώματα. Ζητούμε να επαναπροσληφθεί η συνάδελφος» είπε ο κ. Αποστολάκης.

«Η κινητοποίηση δεν θα σταματήσει εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε σαν εργατικό κίνημα να οδηγηθεί ο εργαζόμενος στην κατάσταση που βιώσαμε στο πετσί μας φέτος το καλοκαίρι. Δεν δικαιούται κανείς να μας εμποδίσει να εργαζόμαστε… Δεν βρισκόμαστε σε γαλέρα, ούτε σε ζούγκλα» επεσήμανε ο πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως η εργαζόμενη στην ξενοδοχειακή μονάδα, απολύθηκε επειδή εκείνη και συνεργάτες της, ζήτησαν, με επιστολή τους προς την εργοδοσία, να προσλάβει επιπλέον 2 άτομα για να μοιραστεί η δουλειά και να σταματήσει η εξουθενωτική, σωματική και ψυχολογική τους κατάρρευση, οι λιποθυμίες, τα κλάματα και η απελπισία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν:

  • Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων
  • Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων
  • Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων
  • Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων
  • Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν Χανίων
  • Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook