Χανιά | Στην απεργία και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση – Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη

χανιά-στην-απεργία-και-ο-σύλλογος-εργα-1234567

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις και παλεύει την οργάνωση και επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 10/06.

Η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο χτυπά τον εργάσιμο χρόνο, φέρνοντας ιστορικές ανατροπές στα συλλογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Είναι γεγονός ότι το χτύπημα του εργάσιμου χρόνου θα επιβάλλεται από τους εργοδότες όπου δεν υπάρχει σωματείο. Προφανώς δε θα γίνεται με «αίτηση του εργαζόμενου» όπως έλεγαν, αντίθετα θα επιβάλλεται με ατομική σύμβαση, ακόμα κι αν το συνδικάτο του χώρου διαφωνεί και δεν υπάρχει συλλογική συμφωνία!

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, την κατάργηση του ν. Κεραμέως που απελευθερώνει τις απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία και όλων των αντεργατικών νόμων που δυσχεραίνουν την προσπάθεια για υπογραφή ΣΣΕ και διαλύουν τις ζωές μας. Παλεύουμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες μας, με αύξηση ωρομισθίου και κατώτατου μισθού, αναγνώριση ειδικότητας και προϋπηρεσίας.

Δεν πάμε βήμα πίσω από την απαίτησή μας για ενίσχυση του δημόσιου σχολείου με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ενισχυτική διδασκαλία. Με τη δράση, τον αγώνα και τη συμμετοχή μας στην απεργία, στέλνουμε μήνυμα ότι στα πολεμικά τους ανακοινωθέν, δεν έχουμε άλλο δρόμο να ακολουθήσουμε, από το να απαντήσουμε με πόλεμο, με τα δικά μας όπλα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμβάλλουν για την επιτυχία της απεργίας σε κάθε κλάδο, κάθε χώρο δουλειάς και να δώσουν μαζική αγωνιστική απάντηση στην απεργία.

Συγκέντρωση 10 Ιούνη στις 10 π. μ. στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook