«Την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη» είπε η μητέρα του 2,5χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη

την-άφησαν-να-πεθάνει-γιατί-ήταν-μαύρ-1631166

Συντετριμμένη από την τραγική κατάληξη του μόλις 2,5 ετών παιδιού της στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», η μητέρα του κοριτσιού σε δηλώσεις υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για προβλήματα υγείας του μωρού και αποδίδει τον θάνατό του σε ρατσιστικά κίνητρα (δείτε ΕΔΩ).

«Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε», είπε σε δημοσιογράφους που βρέθηκαν έξω από το βρεφοκομείο.

Σύμφωνα με το GRTimes, η ίδια διευκρινίζει, ότι από το ίδρυμα δεν την ενημέρωσαν ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μια μέρα πριν και ξαφνικά το πρωί την ειδοποίησαν ότι το παιδί της είχε φύγει από τη ζωή.

Ξεκινά έρευνα για τα αίτια

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στον θάνατο του παιδιού και άμεσα ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομίστουν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί , η ιαροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Συγκλονισμένος από το τραγικό περιστατικό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Λιακόπουλο, το κοριτσάκι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα ΩΡΛ και, όπως είπε, «γίνονταν οι απαραίτητες ενέργειες για αυτά. Ακολουθούσαμε τις οδηγίες των γιατρών».

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook