Τίμησαν την μνήμη της Ζωής Μητσοτάκη στο Λύκειο Ελληνίδων Χανίων – Λουκουμάδες και κουταλίτες για την γιορτή του Αγίου Ανδρέα | Photos

τίμησαν-την-μνήμη-της-ζωής-μητσοτάκη-σ-961270

Με λαμπρή εκδήλωση γιορτάστηκε εχθές το απόγευμα στο Λύκειο Ελληνίδων Χανίων ο  Άγιος Ανδρέας, ο οποίος ονομάζεται επίσης και Τρυποτηγανάς, επειδή – καθώς έλεγαν οι παλιότεροι- τρυπούσε τα τηγάνια όσων δεν έκαναν τηγανίτες την ημέρα της γιορτής του.

Η μέρα τούτη συνδυάστηκε με τηγανητές λιχουδιές, καθώς είναι μέρα γιορτινή που πέφτει σε περίοδο νηστείας και μάλιστα σε μια εποχή που βγαίνει το πρώτο λάδι της χρονιάς.

Στην Κρήτη, άλλωστε, με το πρώτο λάδι -όπως και με το τελευταίο- συνήθιζαν να φτιάχνουν λουκουμάδες και κουταλίτες για να γλυκαθούν και να το εγκαινιάσουν.Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε η Ζωή Μητσοτάκη, αδελφή του Κωνσταντίνου, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2015, με αποκαλυπτήρια ενός πορτρέτου της.

Η Ζωή Μητσοτάκη ασχολήθηκε συστηματικά με τη μελέτη της παράδοσης και της ιστορίας της Κρήτης και ανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό έργο. Ήταν, επί σειρά ετών, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook