Τίμησαν τη μνήμη των 118 εκτελεσθέντων στον Κερίτη: «Να ξαναγίνει η γέφυρα τοπόσημο της περιοχής» – Photos + Video

τίμησαν-τη-μνήμη-των-118-εκτελεσθέντων-σ-1700372

Με ιστορικές αναφορές και παρουσία απογόνων των βετεράνων μαχητών από Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Μεγάλη Βρετανία και Καναδά, τελέστηκε στο μνημείο του Κερίτη, η κεντρική εκδήλωση του Δήμου Πλατανιά για τα 82 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Μαλανδράκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης της ιστορικής γέφυρας ζητώντας να ξαναγίνει η γέφυρα το τοπόσημο της περιοχής.

Ο κ. Μαλανδράκης αναφερόμενος στην Μάχη της Κρήτης έκανε λόγο για την «παραδοξότερη μάχη της ιστορίας που συγκέντρωσε το δέος και τον θαυμασμό όλων, ακόμα και των κατακτητών της. Με απαρχαιώμενα όπλα, ακόμα και γεωργικά εργαλεία, αντιμετώπισαν με κίνδυνο της ζωής τους τον κατακτητή.» σημείωσε ενώ αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των συμμαχικών λαών: «Η φιλία που υπάρχει μεταξύ των λαών μας είναι διαχρονική και στηριγμένη σε κοινή ιστορία. Γι’ αυτό μας τιμούν οι απόγονοι των Βετεράνων από Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Μεγάλη Βρετανία και Καναδά»

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο βουλευτής  Χανίων Αλέκος Μαρινάκης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κασσελάκης, εκπρόσωποι Δήμων της Περιφέρειας ενώ τιμές απέδωσαν στρατιωτικά αγήματα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

• Επιμνημόσυνη Δέηση

• Προσκλητήριο Πεσόντων

• Κατάθεση στεφάνων

• Ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των Πεσόντων

• Εθνικοί Ύμνοι

• Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη

• Ομιλία για τα γεγονότα στην περιοχή από τον ιστορικό Δρ Γιώργο Λιμαντζάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook