Τηλεφωνική έρευνα για το κυκλοφοριακό πρόβλημα των Χανίων | Τα σχέδια του Δήμου για την κίνηση οχημάτων στο κέντρο

Τηλεφωνική δημοσκόπηση που αποσκοπεί στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την κίνηση στο κέντρο της πόλης των Χανίων, πραγματοποιεί εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δήμου Χανίων.

Η εταιρεία που αποτελείται από συγκοινωνιολόγους και άλλους μελετητές, έχει αναλάβει να βγάλει συμπεράσματα όσον αφορά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που θα εξάγει ο Δήμος και αναμένεται να δώσει λύσεις όσων αφορά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και τους ευρύτερου κέντρου των Χανίων.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία με Χανιώτες, εκπρόσωποι της εταιρείας ρωτούν βασικές πληροφορίες για την μηχανοκίνητη κυκλοφορία στην πόλη καθώς και βασικές πληροφορίες που σχετίζονται με τα ιδιόκτητα οχήματα. Μεταξύ των ερωτήσεων, συμπεριλαμβάνονται αυτές της χρήσης ιδίου μέσου και αν ναι, πόσα ανά οικογένεια, την περιοχή διαμονής και εργασίας, τη μέση διάρκεια που χρειάζεται για να φτάσει στην εργασία του ο πολίτης κα.

Ενδεικτικές ερωτήσεις είναι για το αν υπάρχει ιδιωτικός χώρος πάρκινγκ ή στάθμευση σε δημόσιο δρόμο καθώς και αν γίνεται κάποιο καθιερωμένη διαδρομή κάθε μέρα και πόσο διαρκεί αυτή.

Το πρόγραμμα διάρκειας 18 μηνών, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 1,5 χρόνο και ακριβώς μετά αναμένεται να παραδοθεί ολοκληρωμένο το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) με τα συγκεκριμένα συμπεράσματα και προτάσεις προς τη Δημοτική αρχή. Ακολούθως θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στην πόλη προκειμένου να επιλυθούν τα μείζονα ζητήματα που ταλαιπωρούν καθημερινά χιλιάδες κάτοικους και επισκέπτες στους δρόμους της πόλης.

Ήδη αναζητούνται χώροι μαζικής στάθμευσης στις εισόδους-εξόδους των Χανίων

Σύμφωνα βέβαια με τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, η δημοτική αρχή πριν τη δρομολόγηση του ΣΒΑΚ έχει λάβει παρατηρήσεις από ειδικούς συγκοινωνιολόγους, οι μελέτες των οποίων έβγαλαν συμπεράσματα που συγκλίνουν στον περιορισμό της χρήσης οχημάτων εντός του κέντρου της πόλης.

Μάλιστα ο κ. Βάμβουκας ανέφερε στο zarpanews.gr πως “ο Δήμος Χανίων είναι σε διαρκή αναζήτηση χώρων στάθμευσης περιμετρικά της πόλης και κυρίως στις εισόδους -είτε από Ακρωτήρι-Αεροδρόμιο είτε από Σούδα, Μουρνιές και Βαμβακόπουλο-Κλαδισό”. Νεότερες πληροφορίες ως προς το θέμα αναφέρουν πως από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) του Δήμου έχουν εντοπιστεί κάποιοι χώροι ως προς τον σκοπό αυτό, με την ευρύτερη περιοχή της Νέας Χώρας να εστιάζει το ενδιαφέρον για να εκδηλωθούν παρεμβάσεις υποδομής.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ