Τηλεφωνικές υποκλοπές: Εκτός Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Κώστας Τζαβάρας

Την αντικατάστασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας φέρεται να έχει ζητήσει ο βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζαβάρας με επιστολή του στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, θέτει εαυτόν εκτός της συγκεκριμένης συνεδρίασης και τη θέση του θα πάρει άλλος βουλευτής.

Φέρεται ο κ. Τζαβάρας να μην θέλει να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με το κυβερνών κόμμα καθώς έχει από καιρό εκφράσει τη διαφωνία με την κυβερνητική γραμμή για τις υποκλοπές, τασσόμενος υπέρ της άρσης του απορρήτου. Ωστόσο, σύμφωνα με διαρροές από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, ο βουλευτής επικαλείται στην επιστολή του λόγους υγείας για την αντικατάστασή του.

Ο Βουλευτής Ηλείας χθες τα έβαλε και με τους δικαστικούς λειτουργούς, εγκαλώντας τους για καθυστέρηση της διαδικασίας. «Οι εισαγγελείς κάθονται και κλώθουν και καλό θα είναι να βγουν στη δράση», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του (στο Κόκκινο), επισημαίνοντας ότι «το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής».

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, εάν ένα μέλος της Θεσμών-Διαφάνειας δηλώσει απουσία από μία συνεδρίαση, αντικαθίσταται από άλλον βουλευτή, ο οποίος ορίζεται από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του κόμματος που ανήκει.

Πλέον, όλα τα βλέμματα στρέφονται στην Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία επίσης έχει διαφοροποιηθεί από τη γραμμή της ΝΔ για τις υποκλοπές.

Υπνεθυμίζεται πως στη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας έχουν κληθεί ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα δώσει το παρών, καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων με τις υποκλοπές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ